SG.hu

Elkészült Magyarország ingatlanár-statisztika térképe

Az ingatlant keresők egyre tudatosabban vásárolnak, s döntésük előkészítéséhez gyorsan és könnyen hozzáférhető információkat igényelnek.

A Realio egy olyan internetes start-up vállalkozás, melynek fő profilját az ingatlanos statisztikák készítése és azok vizuális megjelenítése alkotják. A leendő vevőket elsősorban az ingatlanok négyzetméterenkénti ára, illetve azok ár-érték aránya befolyásolja a döntésben. Ezen fogyasztói igények mentén fejlesztette ki a Realio csapata Magyarország első Web 2.0-ás ingatlan-hőtérképét. A Google Maps mashup a magyarországi eladásra kínált ingatlanok négyzetméterárát jeleníti meg a meteorológiában is használatos hőtérkép segítségével. Egy pont annál "melegebb", minél drágábbak a lefedett területen lévő ingatlanok négyzetméterenkénti árai.


A Realio nem csak az ingatlant vásárolni, illetve értékesíteni kívánó magánszemélyek számára nyújt segítséget, de az ingatlanközvetítő irodák és az értékbecslők munkáját is megkönnyíti. A cég portálján ingyenesen elérhető a fejlesztés azon változata, amelynek segítségével a megadott instrukciókat követve bárki személyre szabottan honlapjába illesztheti a térképet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mindanee #3
    Ott a pont. Mi is fent vagyunk^^
  • JL666 #2
    tyűha a lakásom is kapot egy zöld pontot. Ezek szerint csóró vagyok. Szerintem beletúrtak a netes ingatlan adatbázisokba.
  • JTBM #1
    Király. Honnan kapják az adatokat? ;-)))