Berta Sándor

Új berlini technológiai és innovációs tanács alakult

A szervezet tagjai abban segítik majd a berlini vezetőket, hogy mely fejlesztéseket érdemes támogatni és melyeket nem.

Berlin Tartomány Technológiai és Innovációs Tanácsának (TIR) tagjait a város polgármestere meghívásos alapon választotta ki, megbízatásuk 4 évre szól. A német főváros az elmúlt hét évben összesen 28, 82,5 millió értékű programot támogatott 49,5 millió euróval.

"Az innovációs politika jelentősége folyamatosan nő. Az új tanáccsal egy olyan szervezet segíti majd a munkámat, amely új ötleteket és lendületet adhat egy adott terület fejlesztésére. A berlini szenátus évente egyszer stratégiai megbeszélést folytat majd a TIR tagjaival. A célunk az, hogy a tudomány és a gazdasági közötti együttműködést tovább erősítsük és hogy a z innovatív fejlesztések eredményeképpen Berlinben versenyképes új termékeket készíthessünk" - nyilatkozta Klaus Wowereit berlini polgármester.

A TIR elnöke Dr. Wolfgang Wahlster professzor, a Német Mesterséges Intelligencia Kutató Központ (DFKI) egyik vezetője lett. A testületbe meghívták még a Német Vasút, a Bayer Schering Pharma AG, a Müncheni Műszaki Egyetem, a Philips GmbH, a Daimler AG, a T-Mobile International AG & Co. KG, a Berlin-Chemie AG, valamint a Német Légi- és Űrrepülési Központ egy-egy képviselőjét is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!