SG.hu

Bemutatkozott az Apple leggyorsabb Mac modellje

Az új Mac Pro modell már nyolc processzormagot tartalmaz minden konfigurációban. A legújabb, négymagos, 45 nm-es technológiával készülő Intel Xeon chipek vannak benne.

Az Apple bemutatta a professzionális felhasználók számára tervezett, az elődjénél a cég közleménye szerint akár kétszer gyorsabb Mac Pro munkaállomás legújabb változatát, mely már 8 processzormagot tartalmaz és teljesen új architektúrára épül. Két, 45 nanométeres technológiával készülő négymagos Intel Xeon processzort tartalmaz, melyek akár 3,2 GHz órajelen is üzemelhetnek egyenként 12 MB másodszintű gyorsítótárral. Ezt két 1600 MHz-es független előoldali busz és 32 GB 800 MHz-es DDR2 ECC FB-DIMM memória egészíti ki. Az új grafikus vezérlőknek, és az akár 4 TB beépített tárnak köszönhetően a 3D tervezők és tudományos kutatók igényeinekis megfelelnek.


"Az új Mac Pro a valaha gyártott leggyorsabb Mac" - mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi termékmarketingért felelős alelnöke. "A nyolcmagos, 3,2 GHz-es Xeon megoldásnak, az 1600 MHz-es előoldali- és 800 MHz-es memóriabusznak köszönhetően az új Mac Pro az elérhető leggyorsabb Intel Xeon architektúrát kínálja." Minden új Mac Pro alapkiépítésben az ATI Radeon HD 2600 XT grafikus vezérlőt tartalmazza 256 MB videómemóriával. Négy grafikus vezérlő befogadására képes, így akár nyolc 30"-es Cinema HD Display képernyőt is meg tud hajtani.


A gép belsejébe négy, akár 1 TB-os Serial ATA meghajtó és két Apple SuperDrive rakható. Az opcionális 15000 RPM fordulatszámú SAS meghajtókkal az új RAID kártyának köszönhetően maximálisan 250 MB/s RAID 5 teljesítményre képes. A külső csatlakozási lehetőségeket öt USB 2.0, két FireWire 400, két FireWire 800, optikai és analóg hang be- és kimenet, 2 Gigabit Ethernet kapu, valamint egy fejhallgató-csatlakozó biztosítják. A nagy teljesítményt különlegesen vékony alumínium billentyűzettel csalogathatjuk elő, de a beépített Bluetooth 2.0+EDR illesztő lehetővé teszi a kábelrengeteg csökkentését vezetéknélküli egér és billentyűzet használatával. Minden új Mac Pro az Apple Mac OS X operációs rendszerének hatodik kiadásával, a 10.5 Leopard rendszerrel kerül forgalomba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #7
    Amúgy teljesen LOL a hsz-ed.
  • dez #6
    OS-X-et is heggeszt magának?
  • csorfab #5
    Hajrá. Az aluminium vázat is te fogod kikovácsolni?
  • Cat #4
    Semeddig sem tart PCből sem összerakni egy ilyet, van hozzá minden. Apple ugyanazt csinálja mint egy otthoni user, csak nagyban.
  • sanner011 #3
    Hát igen, ehhez képest a PC piaci tetris... :)
    Mondjuk azért a DELL-nek vannak még jó kis gépei^^
  • sKie #2
    Nekem nem kene. Felet se tudnam kihasznalni. Annak ellenere durva cucc, de max haveroknak vetitenek, hogy "Apam, na ezt nezd meg!"
  • mousee #1
    Úristen, ez egy állat :D Mit nem adnék egy ilyen cuccért :)