MTI

Feltörték Lódz város közlekedésirányítását

Közlekedési káoszt okozott egy lengyel tanuló, miután feltörte a városi tömegközlekedési vállalat informatikai rendszerét és kedvére állítgatta a villamosok váltóit.

A 14 éves, tanárai által csak mintadiáknak titulált elektronikai zseni egy TV-távirányítóhoz hasonló eszközzel állította át a Lódz városi villamosok váltóit. Legalább négy villamost kisiklatott, a balesetek következtében pedig több tucatnyian megsérültek. A fiú a rendőrségnek azt mondta, hogy csak szórakozásból kapcsolgatta a váltókat, az egyik balesetben azonban egyszerre tizenketten sérültek meg. A rendőrség szóvivője szerint a diák hosszú időn át tanulmányozta a villamosok és a vágányok működését, majd egy távirányítóra hasonlító eszközt épített, amellyel a szerelvényeket és a pálya beállításait manipulálta. Az ifjú zseni a közbiztonság veszélyeztetése miatt áll majd a fiatalkorúak bírósága elé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bunny #7
    Bizonyára akkor is ennyire vicces dolognak tartanád, ha a kisiklatott villamoson utaztál volna. 14 éves, asszem már büntethető, ha nem is durván.
  • m4G1c #6
    kizárt szerintem. ha ehhez volt ennyi esze, akkor a következményeket is valszeg tisztában volt. tudta, hogy fiatal, nem hágják meg érte és még egy jót is mulathat :]
  • Devon Májsz #5
    sztem csak le akarta magáról mosni a mintadiák titulust:)
    Mekkora arc lehet:D Vajon ezután van lelkiismeret-furdalása?
  • bakagaijin #4
    Egy dolog, hogy tanítják/jól kihasználják majd. Ettől függetlenül baleseteket okozott, felelőtlenül viselkedett.
  • ati88 #3
    Az ilyet fel kéne karolni, nem pedig javítóintézetbe tenni.
    Minden tiszteletem az Övé !
  • YLi #2
    Még jó, hogy csávó nem kocsmából kijóvett menőzött a haveroknak, hogy mekkora király.
  • szunyika #1
    hát ez dúrva :D