SG.hu

Miként alakítja életünket a mobilkommunikáció?

Több mint 7 évre tekint vissza, számos nemzetközi eredménnyel és elismeréssel büszkélkedhet, és idén is folytatódik a Magyar Tudományos Akadémia és a T‑Mobile közös társadalomtudományi kutatása, amelynek legfőbb célja, hogy feltérképezze, miként formálja életünket a mobilkommunikáció.

Az eltelt évek során a nemzetközi hírnévnek örvendő program keretében hét nagy nemzetközi konferencián több száz rangos szakember vitatta meg a témával kapcsolatos kutatási eredményeket, amely eredményekről magyar, angol és német nyelven összesen tizenegy tanulmánykötet számolt be. Időközben készül egy újabb angol nyelvű kötet, ennek fő témája a telekommunikációs konvergencia problematikája társadalomtudományi nézőpontból. Azaz a tanulmánykötet elsősorban napjaink egyik legfontosabb jelenségére, a mobil, a vonalas telefon, az internetszolgáltatás és a digitális szórakoztatás technológiai és kulturális összefonódására koncentrál.

Ezen felül már szerveződik a következő, 2008 szeptemberében megrendezésre kerülő nemzetközi konferencia is. Ennek középpontjában a mobilkommunikáció és a közösségépítő hálózatok etikájának kérdései állnak majd. A 2008-ra tervezett kutatások témái között hangsúlyosan szerepel a mobilművelődés (m-learning) és a hálózott tudás problematikája.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!