MTI

Interneten mutatja be üldöztetését az orosz ellenzék

A Garri Kaszparov volt sakkvilágbajnok vezette orosz ellenzék internetes honlapot indított, amelyen az ellenzéki aktivisták, emberjogvédők és újságírók üldöztetését dokumentálják.

A Másik Oroszország elnevezésű ellenzéki szövetség és a Nyizsnyij Novgorodban működő Tolerancia Alapítvány arról tájékoztatott, hogy idén tovább keményedett a máskéntgondolkodókkal szemben alkalmazott hatósági bánásmód. Gyilkosság is történt, többeket összevertek, valamilyen mondvacsinált ürüggyel bezártak vagy kényszerrel pszichiátriai gyógykezelés alá vontak. Napirenden voltak az önkényes letartóztatások és házkutatások. A most induló ellenzéki honlapon (http://hroniki.info) a Másik Oroszország egyik híve arról számolt be, hogy júliusban akarata ellenére a pszichiátriára utalták. Emellett a nemzeti bolsevikok egyik vezetőjét novemberben rendőrök halálra verték. Az orosz hatóságok visszautasítják a vádakat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xizor #2
    Naja.Egyébként Kaszparovnak az az 1 szerencsénye, hogy nyert már sakkban, és így a világmédia "megvédi", különbem rég vége lett volna már.(Mondjuk ezt úgynéz ki ő is pontosan tudja, és ki is használja)
  • Visor #1
    Ha a weboldalt a világ más nyelveire is lefordítják, talán többen megértenék.