MTI

Ismét személyes adatok tűntek el Nagy-Britanniában

Több mint hárommillió ember személyes adatait tartalmazó számítógépes merevlemeznek veszett nyoma Nagy-Britanniában, majd az Egyesült Államokban egy alvállalkozónál bukkant elő - közölte hétfőn a brit kormány.

Ruth Kelly közlekedési miniszter bocsánatot kért az érintett személyektől a kellemetlenségekért a parlament alsóházába eljutatott közleményében. A lemez gépjármű-vezetési vizsga elméleti részére jelentkezők nevét, címét, telefonszámát és vizsgaközpontját, valamint a kifizetett vizsgadíjat és a fizetés módját tartalmazta. Egy hónap leforgása alatt több olyan eset fordult elő, amikor a brit kormányzat kényes személyes adatok kifogásolható kezelését volt kénytelen beismerni.

Az adóhivatal november 21-én ismerte be, hogy elveszített két adathordozót, amelyen 25 millió ember részére kifizetett családi pótlékkal kapcsolatos adatokat tároltak. Néhány nappal később a posta jelentette be, hogy nyoma veszett két CD-ROM-nak, amely mintegy 6000 észak-írországi gépkocsivezető nevét és lakcímét tartalmazta. December 11-én a brit rendőrség ismerte be, hogy őrizetesek és gépkocsivezetők személyes adatai vesztek el vagy kerültek rossz címre. Alistair Darling pénzügyminiszter hétfőn közölte: egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a két hónapig kallódó, 25 millió ember adatait tartalmazó merevlemezek rossz kezekbe kerültek volna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!