Berta Sándor

Az Acer a vancouveri és a londoni olimpia informatikai partnere

Eldőlt, hogy a vállalat szállíthatja a következő téli és nyári olimpiai játékokon használt számítástechnikai és informatikai rendszereket.

"Ez a megállapodás nemcsak egy egyszerű szponzori egyezmény. Globális konszernné szeretnénk válni, erre pedig az olimpiai játékok kitűnő esélyt jelentenek. Az Acer ezzel a döntéssel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egyik vezető partnerévé vált. Mi felelünk majd a két olimpiai játék teljes informatikai hálózatának kiépítéséért és működtetéséért. Minden készüléket, legyen szó PC-kről, szerverekről, laptopokról, monitorokról vagy más berendezésekről a mi cégünk fog szállítani" - jelentette ki Gianpiero Morbello, az Acer európai, közel-keleti és afrikai régióért felelős marketingmenedzsere.


A leendő olimpiai falu egy része maketten

A szakember azt ugyanakkor diplomatikusan nem árulta el, hogy a két megrendelés mekkora bevételt jelent a vállalatnak. "A célunk az volt és ma is az, hogy egyre tovább fejlődjünk. Éppen ezért az olimpiai játékok a számunkra egy jelentős beruházást jelentenek, amelynek segítségével az egész világon megmutathatjuk és ismertté tehetjük magunkat. Ezáltal pedig segíthet a céljaink elérésében" - nyilatkozta J. T. Wang, az Acer elnöke.



"A technológiák és alkalmazásuk nekünk, sportesemény-szervezőknek is egyre fontosabb. Olyan partnerekre van szükségünk, akik az aktuális technológiát elérhetővé tudják tenni a számunkra. Az Acer a mi szemünkben az ötleteket és az értékeket képviseli, ezért is választottuk ki" - kommentálta a döntést Jacques Rogge, a NOB elnöke. "A sportban és a technológiában sok a közös. Az egyik ilyen vonás az etika. Mindig is egy olyan cég voltunk, amely nagy hangsúlyt fektetett az etikai alapelvekre" - hangsúlyozta Giamfranco Lanci, az Acer elnöke.

A most megkötött megállapodás értelmében a vállalat 2009. január elsejétől hivatalosan is használhatja az olimpiai logót és feltüntetheti az Olimpiai Játékok Partnere feliratot. Az együttműködés egyelőre a 2010-es vancouveri téli és a 2012-es londoni nyári olimpiai játékokra vonatkozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gabeei #1
    Nah, esk a színvonal. Lenovo még oké, hisz ThinkPad brandet ő vszik tovább, és az egy kicsit minőség. De hogy Acer (Acer- Deszar, ahogy egyik haverom mondja) szállítja a kövi Olimpiára, röhej. Még az XP is lefagyott erre a hírre...