Napi Online

Intellel megy minden nyolcadik kamera és tévé

Az év végére az Intel 12,5 százalékosra növeli majd piaci részesedését a chipgyártók között, ezzel tovább őrzi a világ legnagyobb félvezetőgyártójának járó címet.

Az Intel chipjei vezérlik majd a digitális kamerák, LCD és plazma tévék és egyéb félvezetőkkel működő eszközök 12,5 százalékát már az év vége előtt - adta hírül az iSuppli, majd hozzátette: a piacvezető hazai riválisának számító AMD azonban kiesett a pikszisből, idén nem került be a legjobb tíz közé.

A dél-koreai Samsung Electronics marad a világ második legnagyobb chipgyártója a piac 7,4 százalékának lefedésével, míg a harmadik helyen a japán Toshiba váltotta az amerikai Texas Instrumentst, amely így visszaesett a negyedik helyre. A szektor legújabb csillaga a Sony, amely rögtön a nyolcadik helyen rajtolt a top 10-ben, 57 százalékkal növelve a bevételeit a PS3 eladásai révén. A német Infineon is jelentős előrelépést könyvelhetett el a mobiltelefonok iránti növekvő keresletnek köszönhetően, így a vezeték nélküli piacon jelentős részesedéssel bíró vállalat a tavalyi 15-ik helyről idén a tizedik helyre jött előre.

A félvezetők világpiacán várható összes bevétel az iSuppli legújabb becslése szerint 271 milliárd dollár lehet, 4,1 százalékkal magasabbra az előző évinél. Az piaci elemzés szerint az Intel sikerrel védte meg az AMD-től az első negyedév során elhódított PC mikroprocesszor piacait, a két- és négymagú processzorok jól időzített kiadásának köszönhetően.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    erdekes. ennyire ugral a sorrend?