SG.hu

Szupermagas kontrasztú LG plazmatévé

Az LG bemutatatta a világ legmagasabb, 30,000:1 kontrasztarányú plazma panelét az FPD International 2007-en.

Az LG Electronics bemutatta feljavított képminőségű "G Platform" plazma TV paneljeit a yokohamai FDP International 2007 laposképernyő kiállításon Japánban. A cég sajtóközleménye szerint az új HD és Full HD plazmatévék 30,000:1 kontrasztaránnyal rendelkeznek, amely duplája a jelenleg létező 15,000:1 értéknek. A G platform panelek egyedülálló módon képesek visszaadni a teljes színskálát, köztük a mélyfekete szín árnyalatait is, 20 százalékkal csökkentett tükröződéssel. A napjainkban kapható fekete panelek csak tiszta fekete színű panelek alkalmazásával tudják a képernyő színvilágát javítani, viszont a vállalat kifejlesztett egy színreprodukciós eljárást, amelyet a színes foszforréteg optimalizálásával és dielektromos réteg használatával értek el a mérnökök.


"Legújabb G platform panelünk gazdaságos áron csúcsminőségű képet biztosít az LG fejlett technológiájának köszönhetően" - mondta Christopher Kim, az LG Electronics PDP Module marketing csapatának vezetője. "Különleges képalkotó technológiánk 100 Hz-re duplázza a standard 50 Hz-es képfrissítési időt, homályos és vibráló képektől mentesen. Ezek a panelek a legtisztább képeket jelenítik meg a legkevesebb zaj kíséretében a PAL rendszerű piacokon, így Európában, Ázsiában, a Közel-Keleten és Afrikában."


A G platform panelek a belső környezeti viszonyoknak megfelelően állítják be a kontúrokat és optimalizálják a fényerőt, valamint a kontrasztarányt, így nem kell erőltetnünk a szemünket, és kevésbé fáradunk el tévézés közben. Ezek a panelek a cég szerint az iparág legcsendesebb modelljei, így filmnézés közben még a leghalkabban suttogó szereplőket is tisztán fogjuk hallani. A panelek a 32, 42 és 50 inches HD TV-kben éppúgy megtalálhatóak lesznek, mint az 50 és 60 inches full HD modellekben. Mindegyik HD TV, köztük az 50 inches full HD modell is a single scan technológiát alkalmazza, amely vezető az iparágban. A panelek ezenkívül 100 Hz-es képfrissítésre képesek. A G platform panelekkel felszerelt LG plazma TV-k 2007 negyedik negyedévétől lesznek kaphatóak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!