Gyurkity Péter

Jövőre dől el a NASA-hacker sorsa

A brit hacker ugyan még nem lélegezhet fel, az ünnepeket azonban mindenképpen a szigetországban tölti majd, lehetővé tették ugyanis számára a vezető fellebbviteli bírákhoz történő fellebbezést.

Gary McKinnon a friss hírek szerint egy újabb fórumhoz, egészen pontosan a Law Lords néven emlegetett, vezető fellebbviteli (más néven jogalkalmazó) bírák testületéhez fordulhat majd jogorvoslatért, hogy elkerülje a kiadatást az Egyesült Államoknak. Erre azonban csak a következő évben kerülhet majd sor.

McKinnon számára múlt csütörtökön engedélyezték a fellebbezést, amelynek révén még mindig életben tarthatja a szigetországban maradás esélyét. Ezt ugyan már többször elveszíteni látszott, ám valahogy mindig nyitva maradt egy menekülő út, amelyen keresztül elkerülhette a legrosszabbat. Minden bizonnyal azért nyílt erre mód, mert a brit illetékeseknek nem tetszett az a mód, ahogy amerikai kollégáik igyekeztek befolyásolni a vádlottat. Korábban ugyanis enyhébb büntetést, illetve komoly ellenlépéseket ígértek, amennyiben továbbra sem hajlandó beleegyezni a kiruccanásba.

Persze az USA nem azért feni a fogát a hackerre, mert baráti ölelésben szeretné részesíteni - éppen ellenkezőleg, többször felmerült, hogy a legszigorúbban őrzött guantanamói támaszpontra vinnék, ahol terroristákkal együtt kellene letöltenie hátralévő éveit. Mindezt azért mert feltörte a NASA és több katonai hálózat gépeit, bár állítása szerint károkat egy helyen sem okozott. Az amerikai vádlók ugyanakkor komoly károkozással gyanúsítják, amelyért elégtételt követelnek.

A végső döntés tehát mindenképpen 2008-ra csúszik. Bármi is legyen a döntés, McKinnon még biztosan eltölthet néhány hónapot hazájában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kadar1 #7
    Bolondok lennének kiadni a srácot.
  • Wittgen #6
    Valsz. az itt a lényeg, h. kiderült, a NASA biztonsági rendszere egy nagy kalap sz*r, ezért súlyos pénzekért újra kell terveztetni és csinálni az egészet...na ez az összeg az okozott kár.
  • s2rk2ny #5
    Aki témán kívül van, annak itt a link:
    Gary McKinnon Interview

  • NEXUS6 #4
    Gyak olyan heleyekre lépett csak be, ahol a password egy sima enter volt!!!
    Szal talán nem őt kéne baxogatni.

    Amúgy marha jó reklámot csinálnak az egész UFO sztorinak ezzel, hogy élvehalva akarják az amcsik;)))
  • gakoska #3
    mekkora arcok inkább az amerikaiak, akik elítélt terroristák közé akarják zárni azt az embert, aki nem bántott senkit, és valószínűleg nem is akart... ha már feltörte a dolgokat, akkor valószínűleg okozhatott volna károkat is akár a rendszerben, akár közvetetten...
    mit szólna ehhez mátyás király... :)
  • Requiem88 #2
    feltörte a NASA gépeit... mekkora arc lehet már a srác
  • Csaba42 #1
    "Az amerikai vádlók ugyanakkor komoly károkozással gyanúsítják, amelyért elégtételt követelnek." LOL, nem elég gyanúsítani, bizonyítsák is be! Rohadt amcsik, mindnekiben csak az ellenséget látják, ettől fognak mind kinyiffanni, és talán velük együtt mindenki ezen a bolygón.