SG.hu

Samsung - Bang & Olufsen zenemobil

A Samsung és a Bang & Olufsen bemutatta új, közösen fejlesztett Serenata névre keresztelt zenei mobilját.

A Serenata névre keresztelt mobilnál a cégek kiemelten fókuszáltak a kiváló hangminőségre és a stílusos megjelenésre. A két cég együttműködése során a Bang & Olufsen szakemberei segítségével készült el a telefon felhasználói felülete, ők dolgozták ki az akusztikus hanghatásokat, illetve tervezték meg a készülék designját is. A Samsung technikai fejlesztéseinek köszönhetően pedig a Serenata egy olyan mobil lett, amely egyesíti a zenei és a telefon funkciókat.

"Mindkét cég kiemelt szerepet tulajdonít az innovációnak és a felhasználó-központú technológiáknak. A Serenata kiváló példája annak, hogy hogyan képzeljük a mobilok következő generációját. Büszkén állíthatom, hogy új fejezetet nyitottunk a mobilkommunikáció világában. A vásárlók kezébe adjuk a Serenatát, amely telefon és zenelejátszó egyben." - jelentette ki Geesung Choi, a Samsung Electronics Üzleti Telekommunikációs Hálózatok divíziójának elnöke. "Óriási elvárásaink vannak a Serenata-val kapcsolatban, amely a Samsunggal közös fejlesztésünk gyümölcse. Úgy érzem, hogy egyedi és izgalmas termékkel sikerült meglepnünk a vásárlóinkat." - mondta Torben Ballegaard Sorensen, a Bang & Olufsen elnöke.


A kiadott sajtóközlemény szerint a Serenata beépített sztereo berendezése által egyedülálló hangzással rendelkezik. A beépített sztereo hangszórón és az egyedi basszus rendszeren keresztül torzításmentes hangokat hallhatunk. A technológia révén az integrált hangszórónak, illetve a sztereo Earset3 fülhallgatónak köszönhetően a cégek hangzatos bejelentése szerint pontosan olyan élményben lesz része a különféle zeneszámok között válogató hallgatónak, mintha az otthoni hi-fi készüléke előtt ülve élvezné a muzsika hangjait. A készülék számos zenei formátumot lejátszik, beleértve az MP3-at, a WMA-t vagy az AAC-t.

Zenetelefonhoz méltóan, a Serenata speciális, a Bang & Olufsen hangzásvilágára jellemző csengőhangokat is ajánl a felhasználók számára. A szél, az üveg vagy éppen a különféle fafajták egyedi hangjait választhatjuk majd a repertoárból. "A Seranata zsebméretű, organikusan kerek formájú telefon. Gyakran teszek hosszú sétákat a tengerparton, ahol élek és menetközben mindig megcsodálom azokat a szép formájú köveket, amelyeket a hullámok sodornak a partra. Ezek a kövek évmilliók alatt érik el lenyűgöző formájukat. Számomra emiatt is csodálatos dolog ezeket a kezembe tartani. A bennük megtestesülő letisztult formákat kutatom, keresem én is a munkám során." - mesélte a Serenata tervezője, David Lewis.

A tervezők az egyszerűséget, és az egy kézzel való kezelhetőséget tartották szem előtt a telefon megalkotásakor. Éppen ezért kevés az aktív használatban lévő gomb, a korong alakú navigációs felület mozgatásával minden fontos funkció elérhető, mint például a tárcsázás, az sms írás vagy éppen a zenei fájlokhoz való hozzáférés. A kijelző színei attól függően változnak, milyen módban van a készülék: telefonáláskor kék színű, a zenehallgatás alatt pedig vörös színekben pompázik. Zenehallgatás közben az öt centiméter átmérőjű, 240x240 képpontos, 256 ezer színt megjeleníteni képes LCD képernyőn megjelenik az éppen lejátszás alatt lévő album borítója.

"A színkódolás és az intuitív felhasználói felület mellett egy négy perces szimulációs programmal is segítjük a telefon tulajdonosát a jobb eligazodásban. Ezt a bemutatót a képernyőn lehet végignézni, amelyben pontosan elmagyarázzuk a leginkább használt funkciókat, illetve azok bekapcsolási módját." - fűzte hozzá Brian Laursen, a Bang & Olufsen menedzsere. Ezt segíti a Beoplayer elnevezésű szoftver, amely hozzáférést biztosít és rendszerezi a zenei fájlokat a PC-n, illetve továbbítja, és befogadhatóvá teszi azokat a Serenata számára. A Samsung PC stúdió segítségével pedig a számítógépen tárolt naptár bejegyzéseket és teendő listákat közvetlenül a PC-ről az Outlook levelező programon keresztül lehet továbbítani a telefonba.


A mobilt HSDPA technológiával látták el, így a multimédiás szolgáltatások széles spektrumát élvezhetik a felhasználók, például videófájlok megtekintését, zene hallgatását, email illetve MMS küldést/fogadást valamint zenei fájlok letöltését. Ráadásul a telefonban 4 gigabyte memória áll rendelkezésre a digitális adatok és zenék tárolására. Emellett a készülék konferenciabeszélgetésre is alkalmas. A zenehallgatást sem a bejövő hívások, sem az üzenetek érkezése nem zavarja meg, ha a felhasználók bekapcsolják a Puremusic funkciót. A mobil természetesen ez idő alatt is fogadja a hívásokat a hangpostán keresztül és tárolja az üzeneteket a bejövő mappában.

A telefon mérete 63 x 109.5 x 19.7mm, tömege 136 gramm. 1000 mAh-es akkumulátora gyári adatok szerint három órányi beszélgetési időt biztosít, és 280 órán át maradhat bekapcsolva. Hangszóróval öt órányi, headsettel pedig 13 órányi zenehallgatást tesz lehetővé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 12346 #11
    nem unalmas már az állandó fikázás, seggarcúak? cikkben mi van írva?
    "A készülék számos zenei formátumot lejátszik, BELEÉRTVE az MP3-at, a WMA-t vagy az AAC-t. szövegértelmezés powa. vagyis tud mást is, nem csak ezeket... a wma-t sem értem miért hoztátok fel, mikor a felsorolásban is szerepel...

    máshonnan ollózva gyp-seknek:
    MP3, AMR (hangkiegészítő), AAC, WMA, WMA Lossless 9.1 (veszteségmentes

    remélem a lényeget itt is sikerült kiemelnem. tud lossless-t.
  • cloud.strife #10
    Díjak, díjak, korrupcióról nem hallottál még? LOL

    egy SG-s srác... LOL
  • szemírgerkán #9
    tömörítetlen hangformátum támogatása nélkül (wma lossles, flac, ape, stb) reménytelen betörnie a prémiumkategóriás zenekütyük piacára. :-(
  • ldavid #8
    a reklámoknak semmi közük a cikkekhez,
    ha pedig csak próbálkozik akkor jól csinálja, már a másodikok

    egyébként baromi fura lehet ezt a telót használni
  • sanyi123456 #7
    de azé odavág a Sanyi Erikszon reklám a cikk elején
    na mindegy!!!!!
    sztem sose lesz jo mobil a samsungbol-probálkozik,probálkozik de...
    éjjen a sanyi erikszon vagy nokia
    nekem SE D750im van--->karaj telóó
  • Omega #6
    Hát már bocs ennek így ránézésre quvva sok baja van.
  • Brainpumper #5
    Szép meg jó csak az a baj hogy mp3 meg audiofilia fogalmilag kizárják egymást
  • vax #4
    Nagyon csecse. Vajon mennyiért fogják kinálni. Nem lesz ocsó.
  • csuszi #3
    évek óta minidg samsung mobil nyeri el a különböző világszíntű dijazásokat mind forma mind belbecs alapján. :S neked se volt még samsung telefonod... most pl az u700 az eisa formadíjas, illetve 2007 legjobb mobilja. hm... tényleg nem értenek a bang & olufsenesek kivel is állnak össze:) majd itt egy sg srác megmondja a frankót :)
  • Godefroy #2
    Miért is?

    Nekem Samsung 900 ason van meg vagyok vele elégedve.