MTI

Betegtájékoztató honlap indult

Alapvetően megváltoztathatja az egészségügyi viszonyokat a Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság által kezdeményezett új honlap, amely a betegek és orvosok informálására szolgál - jelentette be szerdán sajtótájékoztatón Horváth Andrea, a szervezet elnöke.

A társaság vezetője elmondta, hogy a www.labtestonline.hu című honlapot annak érdekében hozták létre, hogy legyen egy olyan adatbázis, amely a betegek nyelvén, közérthetően fogalmazza meg a legfontosabb információkat a különböző betegségekkel és orvosi laboratóriumi eredményekkel kapcsolatban. A honlapon bárki könnyen és gyorsan tájékozódhat a kérdéses labordiagnosztikai kérdésekről, megtalálhatja a leggyakoribb laboratóriumi vizsgálatok leírását, megtudhatja, hogyan érdemes készülni a vizsgálatra, hogy az pontos eredményt adjon - fogalmazott az elnök.

Kincses Gyula, az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet főigazgatója a sajtótájékoztatón szólt arról is, hogy szándékaik szerint ez az informatikai újítás a betegek szemléletmódján és az orvos és a beteg "paternalisztikus viszonyán"változtat majd, hiszen a kezelt emberek a portálnak köszönhetően jobban tisztában lesznek betegségeik sajátosságaival. Mint kiemelte, hogy a portál beindítása az orvosi szakma, a lakosság és az üzleti szféra szerencsés találkozásának eredményeként jött létre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!