SG.hu

Törökország felújítja kormányzati IT-infrastruktúráját

A Siemens IT-szolgáltató ágazata modernizálja Törökország-szerte a több mint 1000 adóhivatal meglévő IT-infrastruktúráját és összeköti azt egy egységes IT-rendszerrel.

A kormányzat célja ezzel, hogy javítsa az együttműködést az adóhivatalok, kormányszervek és bankok között, optimálja és gyorsítsa a polgároknak nyújtott szolgáltatásokat, valamint lehetővé tegye az adóbefizetések pontosabb felügyeletét. A 73 millió euró értékű szerződés a legnagyobb, amit eddig Törökországban a közszolgálatban IT-re kötöttek.

A Siemens már 1998-ban és 2004-ben is kapott és teljesített pénzügyminisztériumi megbízást, és ezzel megvetette a mai IT-rendszer alapját. Ezt bővíti most egy web-alapú megoldással. Ennek révén az adózással kapcsolatban minden adóhivatal között adatcserét, a kormányzati intézményekkel és a bankokkal kapcsolatot lehet majd létesíteni, és minden információt egy központi helyen összevezetni. A Siemens ere a célra egy központi adatraktárt (data warehouse) hoz létre. Ezen kívül három számítóközpontból álló "disaster recovery" rendszert is telepít, amely garantálja a megoldás biztonságos üzemét; felújítja a meglévő hardvert és szoftvert, kibővíti a meglévő intranetet, tökéletesíti a biztonsági és revíziós szabványokat és felgyorsítja az információ-áramlást a hivatal felső vezetése számára. Az új rendszer használatára több mint 18 000 munkatársat is kiképez.

Ha két év múlva a komplett rendszer kész lesz, az az adófizetők hasznát is szolgálja majd, hiszen minden adóügyüket a helytől függetlenül bármely adóhivatalban intézni tudják, sőt az interneten keresztül is. Az adóügyintézés pedig felgyorsul, mivel az adóhivatali személyzetnek direkthozzáférése lesz minden szükséges információhoz, törvényhez és jogszabályhoz, ill. eljáráshoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!