Berta Sándor

Amerikai rakétatámaszpont vásárolható az eBayen

Az online aukciós portálon néha igencsak érdekes ajánlatokat figyelhet meg az odalátogató. Ezúttal egy, a hidegháború korszakából származó amerikai rakétatámaszpont árusítása keltett feltűnést.

A Washington szövetségi államban található Larsen bázist az 1950-es és az 1960-as években a Titán ballisztikus rakéták indítóhelyeként használták az amerikai fegyveres erők. Mivel a projektet az 1970-es években leállították, a támaszpontok lassan az enyészeté lettek. A mostani tulajdonos, Bari Hotchkiss tíz évvel ezelőtt vette meg a 23 hektáron elterülő, összesen 4000 négyzetméter alapterületű támaszpontot, amely tele van indítósilókkal, alagutakkal és kiszolgáló helyiségekkel. A férfi nyaranta gyermekei üdülőhelyeként használta a Moses Lake mellett, festői környezetben fekvő egykori rakétabázist.

"Az egész úgy néz ki, mint egy föld alatti bevásárlóközpont, amit egy kicsit fel kell újítani. Tény, ez több millió dollárt emésztene fel. Mindenesetre a létesítmény hasznosításának csak a fantázia szab határt. Korábban arra gondoltunk, hogy nyári gyermektábort hozunk létre, vagy egy központot a rakétakorszak szerelmeseinek. Összesen 18 Titán-bázis volt, ezek többsége már elkelt, azonban a missilebases.com oldalon van még néhány eladó. Ezeket a honlapon úgy is hirdetik, mint a 20. század fellegvárait, amelyek még egy atomtámadást is túlélnek" - nyilatkozta a támaszpontot 1,5 millió dollárért áruló férfi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!