MTI

Olasz portál James Bond imádóknak

Ilario Citton 41 éves kereskedelmi ügynök az alapítója az első olyan olasz internetes portálnak, amely James Bond kultuszát ápolja. A rajongás a mitikus 007-es ügynök iránt Olaszországban sem ismer határokat.

A hívek két egymástól jól megkülönböztethető táborra oszlanak. Az egyik a bondiánusoké, a másik a bondofiloké. A bondiánus azonosul csodálata tárgyával, úgy öltözködik, iszik, eszik, dohányzik, mint a nagy James. A bondofil tiszteletteljes távolságtartással szereti a szuperkémet, ébren tartja mítoszát, gyűjti a hozzá kötődő emlékeket.

Citton ez utóbbiak elismert vezetője. Tekintélyes gyűjteménye van, benne többek között a Rolex óra, amelyet Roger Moore használt az Élj és hagyj meghalni című flmben - különlegessége, hogy tartozéka egy kiskanál is és mágneses. További kincse egy Omega Seamaster, amelyet Daniel Craig viselt a Casino Royalban, valamint Pierce Brosnan Walther P99-es pisztolya az Aranyszemből. Gyűjteményének első darabja a Lotus esprit gépkocsi modellje volt, melléje beszerezte már Bond összes autójának kicsinyített mását az Aston Martintól a Citroenig.

A fáradhatatlan Citton nem elégedett meg a gyűjteménnyel. Klubot alapított Le cercle (A kör) néven. A névválasztás nem véletlen. Fleming ugyanis, még mielőtt a 007-sorozat megírásához fogott volna, életre hívta a Le cercle gastronomique et des jeux d,hasard (Gasztronómiai és szerencsejáték-kör), ahol barátaival iszogatott, kártyázott, beszélgetett. Cittonnak és társainak a klub eszköz arra, hogy hódoljanak bondofil szenvedélyüknek. A klubbal együtt megszületik az első fanzine - rajongómagazin - is. A nulladik száma máris a gyűjtők vágya. Az első szám karácsonykor jelenik meg.

A portál archív információkat és friss híreket közöl Bond-témában. Kérni lehet ingyenesen szolgáltatott hírlevelét is. Most indított el egy irodalmi versenyt, címe: Bond 22: én ilyennek szeretném látni. A legjobbnak tartott írást felajánlják annak a forgatókönyvíró csoportnak, amely a sorozat 22. részén dolgozik. "Remélem, hogy valami új, valami váratlan jön ki belőle, egy újragondolt és napjainknak megfelelő 007, aki azonban megőrzi az eredeti, Fleming által megálmodott stílusát, sármját, amely időtlen ikonná tette" - mondta Citton a Corriere della Sera című olasz napilapnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HaDes007 #1
    nálam: "A kiszolgáló nem található"