MTI

EU támogatást kérnek a kirugott BenQ dolgozóknak

Németország első ízben kért támogatást az Európai Unió úgynevezett globalizációs alapjából a csődbe jutott BenQ mobilkészülék-gyártó munkanélkülivé vált dolgozói számára - számolt be a Handelsblatt hétfői számában.

A 2006 elején létrehozott 500 millió eurós pénzalapból támogatják azokat a munkavállalókat, akiket a világkereskedelemben lezajlott fő strukturális változások nyomán bekövetkezett nagyarányú létszámleépítések súlyosan érintettek. Az alapból egyebek mellett átképzésre és új munkahelyek teremtésére lehet pénzt igényelni. A Handelsblatt beszámolója szerint a kérelmet Franz Müntefering munkaügyi miniszter benyújtotta Brüsszelben, az összeg nagysága nem ismert.

A tajvani BenQ elektronikai csoport 2005-ben vette meg a Siemens veszteséges mobiltelefon-gyártó üzletágát, majd átszervezésekbe kezdett. Ezek költsége tette tevékenységét azóta folyamatosan veszteségessé, és hozzájárult az értékesítés és a piaci részesedés visszaesése is. Tavaly szeptemberben fizetés-képtelenséget jelentettek, január elején hivatalosan is kimondták a csődöt. A cégre több jelentkező is volt, de egyikük sem tudott meggyőző pénzügyi koncepcióval előállni. A cégnél a tavalyi év végén 3 ezer dolgozó vált munkanélkülivé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!