MTI

Keresőprogram segíti a tájékozódást a győri köztemetőkben

Elektronikus úton kereshetik meg szeretteik nyughelyét a győri köztemetőkben a hozzátartozók annak a keresőprogramnak a segítségével, amely digitális térképen mutatja meg az elhunyt sírjának helyét - mondta Németh Zoltán alpolgármester a pénteki helyszíni bemutatón.

Az országosan is újszerű megoldást több mint kétmillió forintos beruházással valósította meg az önkormányzati tulajdonú kommunális szolgáltató kft. - tette hozzá. A program használatát Kovács Barnabás, a társaság ügyvezető igazgatója ismertette. Tájékoztatása szerint a keresőprogram egy nagy méretű adatbázist és egy digitális térképet használ. A köztemetők elektronikus térképen jelennek meg a speciális számítógép monitorán. A térkép adatbázisa összesen mintegy 110 ezer sírhelyet tartalmaz.

A keresés elindításához a "név" mezőben elegendő az elhunyt hozzátartozó vezetéknevének első három betűjét beírni. A program sok nevet ad ki természetszerűleg, azonban a keresés a születés és a halálozás évének, valamint a köztemető nevének megadásával pontosítható, így az eredmény konkrétabb lesz. A keresés végeztével a "térkép" szóra kattintva megjelenik a helymeghatározás. A digitális térképek mozgathatóak, nagyíthatóak.

A keresőprogram és a térképtár használata mellett a program információt ad a temetéssel kapcsolatos ügyintézés rendjéről és a győri köztemetők nyitva tartásáról is. A látogatók az úgynevezett keresőkonzolokon férhetnek hozzá a monitorokhoz a két legnagyobb győri köztemető bejárata közelében nyitvatartási időben. Kovács Barnabás hangoztatta: a keresőprogrammal feloldható az a probléma, hogy az eligazítást segítő gondnok munkaideje rövidebb a temetők nyitvatartási idejénél.

Mostantól digitálisan azok is tudnak tájékozódni, akik a késő délutáni órákban akarnak egy-egy szál virágot elhelyezni barátaik, ismerőseik, egykori tanáraik nyughelyén - mondta az igazgató.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!