Napi Online

Duplázódott a Sony profitja

A Sony negyedéves profitja a digitáliskamera-eladások növekedése és a jen gyengülése miatt megduplázódott az előző év azonos időszakához képest.

A játékpiacon vesztéseget elkönyvelt Sony - a Canonhoz haosnlóan - a digitális kamerák iránti erős kereslet miatt szerepelt jól az elmúlt negyedévben. A pénzügyi évének első negyedévét záró Sony 3 éves terve nagyjából a várakozásoknak megfelelően alakul. Ugyan a Nintendo kenterbe verte a játékpiacon a PlayStation 3-at, de a Cybershot kamerákat a vártnál gyorsabban kapkodták le a boltok polcairól.

A tavalyi pénzügyi évben a PS3 piacra dobása és a laptopokba szerelt hibás akkumulátorok visszahívása körüli költségek miatt 71,75 milliárd jen profitot termelő cég az idén 440 milliárd jen nyereséget irányzott elő 2008 márciusáig, ami magasabb a szakértők által előre jelzett 423,7 milliárd jennél is. Az LCD-kijelzők piacán a Samsunggal, míg a digitális kamerák piacán a Canonnal versengő Sony profitja 66,46 milliárd jen lett az első pénzügyi negyedben, kétszerese az előző év azonos időszakában regisztrált 32,3 milliárd jennek. Az eladásokból 1,98 billió jen folyt be a céghez, 13,3 százalékkal több, mint tavaly.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!