Berta Sándor

Tehetséges videósokat keres a Sony

A YouTube és más videoportálok rohamos térhódítása nem kerülte el a profi filmipari szakemberek és cégek figyelmét sem, érthető tehát, hogy a vállalatok igyekeznek minél szélesebben meríteni a fiatal amatőr alkotók táborából.

Jól bizonyítja ezt, hogy a Sony Pictures honlapján már a nemzetközi film- és a szórakoztatóipar esetleges jövőbeni szereplőit és sztárjait keresik. A Crackle.com nevű oldalon a vállalat olyan tehetségeket akar összegyűjteni, akik néhány éven vagy legfeljebb egy évtizeden belül a filmipar és a szórakoztatóvilág meghatározó szereplőivé válhatnak.

A portál az egykori videomegosztó honlapon, a Grouper.com-on alapul, amit a Sony tavaly vásárolt meg. A felhasználóknak lehetőségük van feltölteni saját videoklipjeiket, videóikat, amelyeket egy profi zsűri fog értékelni. A cég rendszeres időközönként, a tervek szerint negyedévenként kiválasztja az éppen legjobbnak ítélt műveket és azok készítőit meghívja Los Angelesbe. Ott a videókat bemutatják a nagyközönségnek és a Sony Pictures filmes szakemberei elmondják róluk a véleményüket. Ezenkívül a fiatal tehetségeknek lehetőségük nyílik ötleteik ismertetésére is.

Aki még ezt az akadályt is sikeresen veszi, annak megvan az esélye arra, hogy a közeljövőben szerződést kötnek vele. A Crackle.com-on a továbbjutásról lemaradók sem maradnak ki, hiszen a tehetséges amatőr filmeseket 10 000 dolláros pénzdíjakkal jutalmazzák. A platform indításakor a Sony Pictures munkatársai már 1000 profi minőségű videót regisztráltak. A versenyben a legfontosabb szempontok az elkészített filmek minősége, mivel vállalat így akar a konkurenseivel, például a Yahooval szemben jobb pozíciókat tud kiharcolni az online videopiacon. A videoportálon ugyanakkor nem lesznek elérhetők sem filmek, sem sorozatok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!