SG.hu

Elindult az első magyar klasszikus közösségi portál

A magyar weben minden eddiginél több szolgáltatást nyújtó új, klubrendszerre épülő oldal indult.

A www.network.hu címen elérhető oldalon egy helyen megtalálhatóak mindazon szolgáltatások, melyeket eddig a webkettes (a felhasználók által generált tartalmat megjelenítő) oldalakon szétszórva használhattunk: a lap közleménye szerint a portálon tematikus klubokban és a felhasználók saját profiljában korlátlan mennyiségben képek, videók, linkek feltöltésére és blogírásra van lehetőség, az adatbázisba bárki szabadon regisztrálhat és böngészhet.

Az oldal szolgáltatásaival a nemzetközi példák közül a www.myspace.com -hoz áll a legközelebb, melyhez hasonlóra az igény már régóta létezett a magyar Internet felhasználói társadalomban - mondják az oldal készítői. Az oldal rendszere támogatja az új kapcsolatok és közösségek kiépülését: lehetőséget kínál arra, hogy a hasonló érdeklődési körrel, hobbival, szakmával rendelkező emberek kicserélhessék tapasztalataikat, élményeiket és megtalálják egymást. Fontos megjegyezni, hogy a rendszer nem meghívásos alapon működik, bárki regisztrálhat, illetve az oldalon megjelenő tartalmakhoz az is hozzáférhet, kereshet, aki nem regisztrált felhasználója az oldalnak.

Újdonságként hat az oldalon, hogy a felhasználó maga dönthet saját feltöltött tartalmai, adatai illetve kapcsolatai láthatóságáról, így akár saját privát videó- és képgyűjtemény létrehozására is lehetőségünk nyílik. A www.network.hu oldal jelenleg béta változatban él, a tesztidőszak mintegy két hónapig tart, mely során a jelenlegi funkciók tökéletesítése zajlik. A már meglévő és használható szolgáltatások mellett naptár funkcióval is bővül az oldal, de lehetőség lesz majd egyénire szabni a kezdő, illetve a klub és profil oldalakat is.

A fejlesztők tervei szerint idén mintegy 400 ezer hazai internetező csatlakozik az oldalhoz, amelynek érdekében egy játékot is indítanak: a július 4. és 25. között tartó akció során minden 100. regisztráló egy webkamerát kap ajándékba. A tartalmi szolgáltatásokhoz ugyancsak kapcsolódik egy játék, amelynek keretei között Szigetjegyekhez lehet jutni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #6
    Miért ilyen rohadt kis felbontású minden klip?
  • muttley00 #5
    Éljen! Nem tudtam, hogy mi hiányzik, de már rájöttem: egy újabb hülye 'közösségi' oldal.
    Igaz akit nem érdekel az ne látogassa csak nem tudtam elmenni a fantasztikus ujdonságok között...
    Nem is hasonlít többek között a hotdog.hu -ra...
  • gere1 #4
    fasza porkolt.com klón
  • Vorpal #3
    jajdecsúnya - mikor fognak a magyarok is fáradtságot venni ,
    hogy dizájnolják a weboldalaikat - lásd : netlog.com
  • rotator #2
    Jézus, még egy!
  • kernerster #1
    Rohadt jó, télleg