SG.hu

Debrecenben nyit regionális központot a BT

A BT (korábban British Telecom), a világ egyik legnagyobb telekommunikációs és hálózati IT szolgáltatója ma bejelentette, hogy új regionális üzleti kiszolgáló központot hoz létre Debrecenben.

A központ 60 új munkatárssal még az idén nyáron megkezdi működését, a következő két évben pedig a BT több mint 200 új munkahelyet létesít a városban. A jelenleg 200 munkatársat foglalkoztató budapesti BT iroda 1999-es megnyitása óta közép-kelet-európai központtá fejlődött, mely regionális ügyfélszolgálati és VPN (Virtual Private Network) termékmenedzseri feladatokat lát el.

"Magyarországon hatalmas növekedési lehetőségeket látunk, ezért az ország stratégiai helyet foglal el a BT terveiben" - mondta el Tom van Heesch, a BT Global Services közép-kelet-európai régióért felelős elnöke. "Debrecen mellett szólt a magasan képzett helyi munkaerő, valamint a BT kulcsfontosságú közép-kelet-európai piacaihoz való földrajzi közelség."


Luca Zappia, a BT tervezésért és üzletfejlesztésért felelős közép-kelet-európai igazgatója Bízunk Magyarországban feliratos pólóval, miután bejelentették a Kölcsey Központban tartott sajtótájékoztatón, hogy Debrecenben regionális központot nyit, és több mint 200 munkahelyet teremt a British Telecom

Az új központ üzleti és technikai támogatást nyújt a BT-nek a régióban, beleértve a termékfejlesztést, a termékmenedzsmentet, az árazást, az ügyfélszolgálati tevékenységet, és a pályázati dokumentációk összeállítását. "Az elmúlt években számos szolgáltató központ nyílt Magyarországon, mutatva, hogy a nemzetközi nagyvállalatok több szempontból is megtalálják itt a számításaikat" - mondta el a sajtótájékoztatón Kóka János gazdasági miniszter. - E beruházások azt bizonyítják, hogy a magasan képzett munkaerő és az infrastruktúra-fejlesztések vonzzák a befektetőket."

"Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a BT Debrecent választotta - tette hozzá Kósa Lajos, a város polgármestere. - Debrecent a régióban innovatív, előre tekintő városként ismerik. A BT beruházása összhangban áll a város tudásalapú munkahelyek létrejöttét támogató, hosszú távú stratégiájával." A BT angolul tökéletesen beszélő, mérnöki és gazdasági végzettségű munkatársakat keres a pályakezdőktől a vezetői szintig, a termékmenedzsertől az ügyfélszolgálati munkatárson át az olyan speciális mérnöki pozíciókig, mint a hangátviteli- és multimédia-fejlesztő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!