Gyurkity Péter

Hackerversenyt hirdet a BBC és a Yahoo

A Yahoo Londonban ismét nyílt napot tartott, mégpedig a BBC együttműködésével. A két cég hackerek, külső programozók ötleteit várja, amelyek a meglévő és új alkalmazásokon alapulnak.

A Yahoo fejlesztőknek szánt oldalán találunk részletes információkat, a hackday.org pedig várhatóan további frissítésekkel szolgál majd a szombati és vasárnapi érdekesebb eseményekről. A rendezvény célja változatlan - ezúttal nem alkalmazások feltöréséről, hanem azok új területen történő felhasználásáról van szó, hogy a Yahoo új ötletekkel gazdagodva bővítse ki tárházát.

Példaként említik a tavalyi győztes csapatot, amely egy igencsak érdekes megoldással állt elő. A több meglévő termékből összeállított fejlesztés egy kézitáska volt, amelyet egy kisebb kamerával és a lépéseket számláló pedométerrel láttak el, így a készülék minden száz lépést követően egy friss képet küldött a Flickr képmegosztó portálra. "Ez megfelelően illusztrálja az esemény szellemét és spontaneitását. Sosem tudhatjuk, hogy mit kapunk végeredményként" - jelentette ki Chad Dickerson a Yahoo részéről.

Természetesen nemcsak ilyen pihent ötleteket várnak a résztvevőktől, hanem komoly, a cég jövőbeni sikerét is befolyásoló megoldásokat, amelyek tovább növelhetik az egyes webszolgáltatások népszerűségét és befolyását az interneten. Már pusztán a rendezvény, a két oldal találkozója egyfajta megújult tiszteletet és bizalmat kelt a cég iránt, és nem utolsósorban olyan ötletekkel gazdagította annak tárházát, amely a vállalat saját fejlesztőinek valószínűleg sosem jutott volna eszébe. A részleteket nem említik, ám mind a Yahoo, mind a BBC nagy reményeket fűz a külső programozók munkáihoz.

Az idei rendezvény külön "érdekessége" volt, hogy két egymást követő közvetlen villámcsapás beindította a tűzjelző rendszert, amely ideiglenesen felnyitotta a főterem tetejét. A csapatok viszont nem zavartatták magukat, nagy esernyők alá bújva folytatták a munkát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Desiderata #1
    "mind a Yahoo, mind a BBC nagy reményeket fűz a külső programozók munkáihoz"

    kár hogy itt sg-n ez nem így van