SG.hu

A régióban a Microsoftnál a legjobb dolgozni

Régiós győztes lett a Microsoft a Hewitt kelet-közép-európai régióban elvégzett Legjobb Munkahely felmérésén.

A Hewitt Associates 10 kelet-közép-európai országban elvégzett Legjobb Munkahely Felmérés összesített eredményei alapján 2006/2007-ben a Microsoft lett a régió legjobb munkahelye. A Microsoft Magyarország a régióban az előkelő második helyezést érte el, a magyar leányvállalat számára ez már a negyedik rangos elismerés, hiszen 2003-ban a hazai elsőséget az európai második hely követte, 2006-ban pedig a kis-és középvállalati kategóriában elért első helyet koronázta meg a most publikált regionális siker.

A felmérést a Hewitt Associates végezte a Wall Street Journal támogatásával, 10 európai országban, Ausztriában, Bulgáriában, a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Szlovákiában, Szlovéniában, Törökországban, Lengyelországban, Romániában és Oroszországban. A Hewitt kutatásában a 10 közép-kelet-európai országból 504 cég 90.000 alkalmazottja, 1800 felsővezetője és HR szakértője vett részt.

A felmérésben ingyenesen és kötelezettség nélkül vehetett részt minden olyan cég, amely legalább két éve működik az adott ország piacán, és több mint 50 alkalmazottat foglalkoztat. A Microsoft a régió 4 országában is elnyerte a Legjobb Munkahely címet, ezért az idei nemzetközi mezőnyben a Microsoft kapta az "Ultimate Best Employer", azaz az Abszolút Legjobb Munkahely címet. Vityi Péter, ügyvezető igazgatósága alatt ez a második alkalom, amikor nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is bizonyított a magyar leányvállalat.

A végső rangsor kialakításakor 60%-ot jelentett a súlyozásnál, hogy hogyan értékelték munkahelyüket az adott vállalat dolgozói, a maradék 40%-ot pedig az "Összehangoltság Mutató" adta, amely azt vizsgálta, a dolgozók igényei, a cég humánerőforrás-gyakorlata, illetve a felsővezetés üzleti stratégiája összhangban van-e egymással. A Hewitt az Európai Uniós irányelveket követve két vállalati csoportban, kis- és középvállalatok valamint a nagyvállalatok kategóriáiban hirdette ki a Legjobb Munkahely felmérés eredményeit.

A felmérés tanúsága szerint a Microsoft a nyitott és tiszteletteljes vállalati kultúrát helyezi előtérbe, amelyben a felsővezetés mindig elérhető az alkalmazottak számára. Cserében az alkalmazottak szenvedéllyel végzik munkájukat, megfelelően kezelik a munkakörükkel járó felelősséget, és élvezik a kihívásokkal teli munkát.

"Ez a vállalat kihívásokat tűz ki elém, és arra motivál, hogy a legjobbat hozzam ki magamból. Minden egyes nap jobbnak kell lennem, mint előző nap voltam." - írta a kérdőíven egy Microsoft-alkalmazott. A válaszokban az alkalmazottak az innovatív vállalati kultúrát, a juttatások különböző fajtáit, az alkalmazottak tehetségük kibontakoztatásában való támogatását, fejlődési lehetőséget, valamint a kiváló munkaeszközöket és -körülményeket említették, mint motivációs tényezőket. A vállalat négy országban is győztesként került ki, ezzel is bebizonyítva, hogy több országban is lehetséges magas színvonalat produkálni ezen a téren.

"Büszke vagyok arra, hogy egy olyan céget vezetek, ahol a munkatársak elkötelezettsége 90%-os, és ahol a sikert a munkavállalóink, a felső vezetés és az emberi erőforrás terület összhangja alapján értük el. Ez a siker óriási lehetőség és felelősség is egyben: a magas elkötelezettség megtartása továbbra is a legfontosabb prioritásunkat jelenti." - nyilatkozta Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

"A munkavállalóknak döntő szerepük van bármely vállalat piaci sikerében. A Microsoftnál olyan környezet kialakítására törekszünk, amely mindent biztosít ahhoz, hogy az alkalmazottak legjobb teljesítményüket nyújtsák. Ennek alapvető fontosságú része, hogy jelentős szabadságot biztosítunk munkatársainknak munkájuk végzésében, amely által lehetőséget kapnak saját karrierívük megtervezésére, és lehetőségük van tudásuk gyarapítására, új készségek megszerzésére is." - mondta Debreczeni Eszter, a Microsoft Magyarország HR menedzsere.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!