Berta Sándor

Rendőrségi légi robot

Ez az első eset, hogy egy légi robotot használ Nagy-Britanniában a rendőrség. A merseyside-i hatóság több célra is alkalmazza a járművet.

A Microdrones cég által kifejlesztett és piacra dobott robotot felszerelték egy nagy felbontású képek és kisebb felbontású videók készítésére képes digitális kamerával. Az eszköz feladatai közé tartozik a légi járőrözés, a sok embert felvonultató rendezvények és a közlekedési helyzet megfigyelése (elsősorban a dugók megakadályozása), de az égi szem jól jöhet a baleseteknél is. Ezenkívül a robot segítheti a tűzoltók és a rendvédelmi szervek munkáját.




A jármű pillanatnyi helyzete a beépített GPS vevőegységnek köszönhetően folyamatosan nyomon követhető, és képes előre meghatározott útvonalon is repülni. Az égi szem ráadásul nagyon olcsó, súlya kevesebb, mint egy 1 kilogramm, átmérője pedig kisebb egy méternél.


A merseyside-i rendőrség egy videót is nyilvánosságra hozott az elmúlt hat hónapban tesztelt légi járműről. Amennyiben a Microdrones terméke beváltja a hozzá fűzött reményeket, továbbiakat vásárolnak majd. A tervek szerint a robotot júniustól Németországban is bevetik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HJPOWER #11
    Mi van? Skynet? :D
  • Mynet #10
    karbont? :o
  • JL666 #9
    A tv-ben, amit mutattak róla, aszerint elégé beinogott. Szal eléggé kíváncsi lennék arra, hogy hogyan csinál 500 m-ről éles képet vagy videót...
  • MrTressy #8
    Aranyos kis gépecske :)
  • Garrett27 #7
    ehhez hasonlót (csak hasonlót!) a Half-Life 2-ben láttam...
  • adamboro #6

    a törlésért, ami indokolatlan volt.
  • Komolytalan #5
    Magyarországon leszálna bárhol és már vinnék is a színesfémgyűjtők (bár ha alacsonyan repülne lehet így is lehajítanák:-D
  • bigjoe #4
    Nem értem ha távirányítani kell akkor mitöl robot??? ;o)
  • raingun #1
    Hát én ezt már tök rég óta kitaláltam, még a technikai feltételek is adottak 10 éve. És még azon filóznak hogy vajon sikeres lesz-e...
    Megmondom, IGEN. Nagyon sok mindenre lehet használni, és lényegesen olcsóbb mint egy járőr.
    Mondjuk azzal még meg lehetne spékelni hogy bárhová le tudjon szálni, akár mint a madarak és akkor nem is kelene folyamatosan irányítani.