Napi Online

Münchenben a high tech uralja a logisztikai kiállítást

Nem csupán a logisztika, hanem az e-biznisz és a távközlés területén érdekelt kiállítók, mintegy 350 társaság tárja az érdeklődők elé termékeit és szolgáltatásait a Transport Logistic 11. nemzetközi logisztikai, telematikai és közlekedési szakvásáron, amelyet június 12-15. között rendeznek a müncheni vásárközpontban.

A kiállítók közül negyven cég szakterülete a műholdas navigáció, illetve nyomkövetés, amelyek egyre nagyobb szerepet kapnak a szállítójármű-flották irányításában. Ma már nincs olyan komolynak nevezhető szállítmányozó társaság, amelynek járművei ne rendelkeznének elektronikus helymeghatározó rendszerrel, illetve vezeték nélküli összeköttetéssel működő informatikai eszközökkel. Mindezek segítségével naprakész, átlátható nyilvántartás vezethető a szállított, raktározott áruk pillanatnyi tartózkodási helyéről, azaz a korábbinál racionálisabban tervezhetővé válik a készletezés és fuvarozás.

Ezek a technikai változások kisebb forradalmat idéztek elő az ágazatban, ami a kiállítás programjában is tetten érhető, az egyik fórum például a navigációs és más technikai rendszerek együttműködésének lehetőségeit igyekszik feltárni. Ez magában foglalja a földi és a műholdas megoldások, illetve a különböző informatikai rendszerek, szoftverek, mobil-adattovábbítók közötti kommunikáció áttekintését is. A Transport Logistic szakkiállítás emellett felvonultatja a vízi, a vasúti, a közúti és légi szállítás, illetve a raktározás legismertebb nemzetközi cégeinek aktuális szolgáltatási kínálatát. Az előző szakvásáron, 2005-ben 1333 kiállító jelent meg a vásáron, amelyet 103 országból érkezett 40 ezer látogató keresett fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!