MTI

Hadititok a pornófelvételen

Illetéktelen kezekbe kerültek a japán haditengerészt Aegis típusú tengeralattjáróival kapcsolatos szigorúan titkos dokumentumok, miután azokat "ismeretlen tettes" pornófelvételekhez kapcsolta.

A Jomiuri Simbun című tokiói lap csütörtöki jelentése szerint a tengerészek között számítógépeken sűrűn cserélgetett obszcén fotók feladói jobbára maguk sem tudtak a titkos adatokról, mert azok nem jelentek meg a képernyőn. Az ügyre úgy derült fény, hogy a japán rendőrség vizsgálatot indított egy 33 éves tengerész ellen, akinél olyan titkos információkra bukkantak, amelyekhez az ő beosztásában egyáltalán nem lett volna szabad hozzáférnie. Kitűnt, hogy a tiltott haditengerészeti információkra akkor tett szert, amikor kollegája számítógépéről töltött le pornófotókat - ezek közvetlenül nem jelzett kiterjesztése volt a katonai titok.

Ezt követően a rendőrök további tengerészek újabb pornóképeit vizsgálták meg, és azokon is megtalálták a titkos okmányt, amely az Aegis tengeralattjárók radarjának fontos adatait és rakétaelhárító felszerelésük részleteit tartalmazta - mindez felette illetlen információ illetéktelenek számára. A rendőrség most az után a magasabb beosztású tiszt után nyomoz, akitől a titkos információ származhatott.

A japán haditengerészet öt Aegis típusú tengeralattjáróval rendelkezik, ezeket csúcstechnológiájú amerikai rakétaelhárító felszereléssel látták el. Ezek alkotják a japán rakétaelhárító rendszer egyik oszlopát - többek között az észak-koreai rakétafenyegetéssel szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Scamp #4
    Szárazföldről indítható rakétákat (ballisztikust és egyebet is) lehet tengeralattjáróra telepíteni de a kilövéshez a tengeralattjárónak a felszínre kell emelkedni,ebben az esetben ugyanúgy indíthatók mint a felszíni hajókról.Pl az amerikai flotta rendelkezik ojan tengeralattjárókkal amik képesek atomrakéta kilövésére és a tengeralattjárónak nem is kell a célpont közelében tartózkodni tehát akár interkontinentális rakéta is indítható a tengeralattjáróról.Az hogy mijen rakéták elhárítására használják az AEGIS-t azt nem tom.
  • dez #3
    Szóval a titkos katonai dokumentumokat pornóképekhez csatolva rejtegetik? Hááát, nem a legjobb ötlet: ha egyszer kijut, garantáltan elterjed az egész bolygón...
  • Sanyix #2
    Énis úgy tudom hogy az AEGIS-t főleg repülőgép hordozót kísérő felszíni hajókon szokták használni.
  • Faby #1
    Hm, a jobban hozzáértők cáfolják vagy erősítsék meg, de az AEGIS rendszer nem felszíni hajókon üzemel? (legalábbis amcsiknál)
    Plusz még arról sem hallottam, hogy tengeralattjáróra rekétaelhárító rendszert (föld-levegő, vagyis víz-levegő) szereltek volna. Persze attól még lehet.

    Még 1: Ezek alkotják a japán rakétaelhárító rendszer egyik oszlopát - többek között az észak-koreai rakétafenyegetéssel szemben.

    A rakétafenyegetésen gondolom ballisztikus rakétákat értenek, az AEGIS rendszer (tudomásom szerint) viszont kissebb rakéták elhárítására való, pl hordozó harccsoport védelmét szokták ilyenekkel biztosítani, levegő-föld (víz), ill föld-föld rakéták ellen.

    De ha én tudom rosszul, akkor javítsatok ki pl. Cifu biztos fel tud homályosítani.