SG.hu

SPSS-labor az ELTE Társadalomtudományi Karán

A most létrejött megállapodás értelmében az SPSS Hungary egy új 20 számítógépes labort szerelt fel a legkorszerűbb elemző szoftverekkel, így biztosította a Clementine adatbányászati szoftver használatát.

Ez az új szoftver tovább növeli azoknak a hallgatóknak a munkaerőpiaci esélyeit, akik elsajátítják használatát. Noha a szoftverek licencét a Társadalomtudományi Kar vásárolta meg, az együttműködés kiterjed az SPSS statisztikai szoftver kedvezményes egyetemi szintű használatára is. Az egyetem által felhasznált licencek üzleti értéke meghaladja a 150 millió forintot.

Rudas Tamás, az ELTE Társadalomtudományi Karának Dékánja kifejtette, hogy az SPSS oktatása terén a Társadalomtudománya Karnak immár több évtizedes hagyományai vannak. Ez a szoftver a legelterjedtebb a gazdasági élet és a közigazgatás legkülönbözőbb területein, részben a nálunk végzett hallgatók tevékenységének köszönhetően. Ma már azonban az eredményes elemzői tevékenységhez a legújabb adatbányászati módszereket is ismerni kell, ezért hasznos a Kar hallgatói számára, hogy a Celementine szoftvert is be tudják vonni az oktatásba.

A gépterem hivatalos átadására ünnepélyes keretek között 2007. március 22-én került sor az ELTE lágymányosi épületében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!