Kruza Richárd

Négy új Canon IXUS és Powershot

A Canon két-két új Digital IXUS és Powershot géppel bővítette népszerű termékcsaládjait.

IXUS 75, IXUS 70

A fekete és ezüstszínű kivitelben kapható Digital IXUS 70 jelenleg a Canon legvékonyabb (mindössze 19,4 mm) optikai zoomos gépe. Megújult formavilága az eredeti IXUS gépekre alapszik, de jobban követi a mai divatot. A képek visszanézése során mindkét fényképezőgép alkalmazza az új vörösszem-korrekciós funkciót.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Canon Digital IXUS 70

Az ultrakompakt Digital IXUS 75 elődeihez hasonlóan fém borítást kapott, hátsó LCD kijelzőjének képátlója 3 coll. A fényképezőgép beállításaihoz érintésre működő vezérlőtárcsán keresztül lehet hozzáférni.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Canon Digital IXUS 75

A sajtóbejelentés szerint a Digital IXUS 75-be és a Digital IXUS 70-be a gyártó már a DIGIC III képfeldolgozó processzort építette be, ami igéretük szerint jó válaszidőket kínál, és kiváló minőségű képmegjelenítést tesz lehetővé. A DIGIC III támogatja a továbbfejlesztett "arcfelismerés" funkciót, mely egy új algoritmust használ, amellyel már távolabbról is felismeri a képmezőben feltűnő arcokat. Az "Arcfelismerés AF/AE" funkció egyszerre akár kilenc arc felismerésére is képes, és úgy állítja be a vaku fényerejét is, hogy főként az arcok kapjanak megfelelő megvilágítást. A zajszűrésen is javítottak, ezzel biztosítva, hogy kedvezőtlen fényviszonyok mellett is éles, jól exponált képek készüljenek.

PowerShot A570IS, A560

A PowerShot A560 - a korábbi PowerShot A540-et felváltó gép -az egyszerű használat érdekében sokféle automatikus funkcióval rendelkezik. A PowerShot A570 IS optikai képstabilizátort is rendel az objektívhez (35 - 140 mm, f/2.6 - f/5.5). A teljes körű kézi beállítás lehetősége, valamint a tartozékok széles skálája nagyfokú képalkotási szabadságot biztosít a fotósnak. A fényképezőgép összesen 19 felvétel-készítési módot kínál használóinak.

"A PowerShot A570 IS és a PowerShot A560 a DIGIC III processzorral támogatott vezető Canon technológiákat tartalmazza, s most először a vásárlók többsége által elérhető árú gépekben is megtalálható - nyilatkozta Mogens Jensen, a Canon Europe vezetője. "Ez a két korszerű digitális fényképezőgép olyan jellemzőkkel rendelkezik, amelyek a rendkívüli mértékben kiterjesztik a fényképezés szabadságát, és biztosítják a kiváló minőségű fotók készítését."

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Mindkét fényképezőgépet DIGIC III képfeldolgozó processzorral építették. A rendszer lehetővé teszi a vörösszem-effektus egyszerű, automatikus megszüntetését a képek visszanézésekor. A gyártó zajcsökkentő technológiája ISO 1600 érzékenység használata esetén is elfogadható képminőséget ígér - kérdés, hogy ez a gyakorlatban mennyit ér. A 4-szeres optikai zoomra képes objektívek 7,1 megapixeles érzékelőkkel párosulnak. A PowerShot A570 IS optikai képstabilizátora gyenge fényviszonyok és teljes zoom-érték mellett is bemozdulás nélküli képeket ígér. Mindkét fényképezőgép 2.5"-es LCD kijelzővel van ellátva.

A PowerShot A570 IS lehetőségeinek körét tovább bővíthetjük számos tartozékkal, például a nagylátószögű objektívekkel, vízalatti tokokkal vagy külső vakuval.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!