Napi Online

Az IT cégeket kárhoztatja a VeriSign

Nem tesz eleget az informatikai ipar a számítógép-használat biztonságosságának erősítéséért - jelentette ki Stratton Sclavos, a VeriSign vezérigazgatója.

A szakember szerint még mindig túl sok szolgáltatás alapja valamilyen technikai újítás, ahelyett, hogy a felhasználók igényeiből indulnának ki. Ha megkérdezik a fogyasztókat, hogy a könnyű használhatóság és az egyszerűség elve közül melyiket választják, akkor mindig az utóbbira szavaznak, miközben az iparág legfeljebb odáig jutott el, hogy igyekszik viszonylag könnyen használható rendszereket teremteni.

Mindennek az az eredménye, hogy az internetezők nem érzik biztonságban magukat, amikor online-technológiákat használnak, és ezen még a védelmüket szolgáló megoldások - tokenek, tűzfalak és így tovább - arzenálja sem változtat. Példaként hozza erre Sclavos, hogy miközben minden korábbinál több amerikai veszi igénybe az internetes bankolás valamilyen lehetőségét, 32 millióan még mindig idegenkednek ettől.

Most nő föl az első olyan generáció, amelynek állandóan rendelkezésére áll világhaló, de a vírusok, férgek és a csalók tönkreteszik a technológia használatának felhőtlen örömét - tette hozzá igen mérgesen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atomy #1
    Szerencsére egyre kevesebben vagyunk akik bedőlnek a tömeg-szar-gyártás forradalmi újításainak, de hogy ez ellen az ipar egyik szereplője szólal fel az meglep. Főleg hogy foglalkoznak biztonságtechnikával is és ha biztonság van, erre nem lenne szükség. Bár lehet rájöttek nekik több profitot termelne ha nem így lenne, de erről a többi szargyártót kell meggyőzni dollárokkal, mert én nem tudom biztonságossá tenni a rendszereket.