Gyurkity Péter

108 millión felül a weboldalak száma

A friss adatok szerint az internetes oldalak számának növekedés nem lassul, éppen ellenkezőleg, továbbra is meredeken ível felfelé. A teljes adat 108 millión felül van, januárban újabb kétmillió oldal jelent meg.

A Netcraft legújabb becslése szerint az internetes oldalak összesített száma a januári emelkedést követően nagyjából 108,8 milliót tesz ki, ami a folyamat további erősödését jelenti. Bár nem túl meglepő, hogy a weboldalak száma tovább növekszik, az már valamivel érdekesebb adat, miszerint a trend egyre inkább erősödik, pillanatnyi szünetet sem hagyva az újabb és újabb rekordok döntögetésében.Az elmúlt hónapban összesen 1,93 millió új internetes oldal bukkant fel, ennyivel több hosztnevet regisztráltak a kutatócégnél. Ezzel gyorsan közelítünk a 110 milliós rekord felé, ami az internetezők számának gyarapodását és az érdeklődés erősödését jelzi. Ami a szervereket illeti, itt a Microsoft valamivel jobban teljesített, hiszen Internet Information Server csomagja révén 935 ezer újoncot avattak, míg az Apache Servers megoldásokra nagyjából 442 ezer friss oldal épít. A versenyben azonban a nyílt platform vezet, mégpedig nem is kevéssel: itt csaknem 64 millió áll szemben 33,8 millióval, a redmondi szoftvercég tehát a teljes piac mintegy harmadát tudta eddig megkaparintani.

Szakértők több területet emelnek ki, mint a népszerűség igazi mozgatórugóit. Ezek között természetesen megtaláljuk az internetes pornót, a kéretlen leveleket, azaz a spamáradatot, valamint az olyan sűrűn látogatott, népes bázisra támaszkodó portálokat, mint a YouTube, vagy a MySpace. Ahogy említettük, az érdeklődés nem lankad, éppen ellenkezőleg, hiszen a növekedés íve egyre meredekebb, ahogy újabb tömegek kapcsolódnak a világhálóra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #12
  Célom 1 zenei honlap (bocsi, webhely) megírása, elsősorban angol nyelven.. ill nagyon fontos nekem a külföldi kapcsolat is!
  És a japánoknál a komoly céges és egyéb nagyforgalmú oldalakra gondoltam, összehasonlítva a német, dán v akár azerbajdzsán websiteokkal, aholis %ban több van lefordítva a nemzetközi nyelvre..
  Meghát nálunk is egy 1üttes v vmi hírességet bemutató site, ált 2 nyelvű, viszont Japánban ez b'ott ritka.
 • GABOR16 #11
  "De igazából engem az idegesít, h a japánok rohadtul leszarják az angol nyelvet.. :)"

  Mért ha van magyar honlapod, akkor te angolul is publikálod amit ott közzéteszel? :)
  Az én honlapom is csak magyar, révén az angol filmfeliratokat fordítjuk magyarra, így nem tudom minek kellene egy arra járó angolnak, a már magyarra fordított felirat :)
  Egyébként 3 honlapom van... 1 "közösségi" lap, ahol többen fordítunk, van egy blogom, és még van egy egyfajta, saját link összeállításom, amit kezdőoldalnak használok...
 • TeszteloPontHu #10
  Hát igen, pontosabb lett volna a honlap v. webhely fordítás, mint a weboldal.
 • cleric #9
  "Az elmúlt hónapban összesen 1,93 millió új internetes oldal bukkant fel, ennyivel több hosztnevet regisztráltak a kutatócégnél."

  Ebből az derül ki, hogy egy "weboldal" az inkább egy website. 108 millió website. Hogy hány oldal (html lap) van a 108millió websiteon, az megszámlálhatatlan.
 • Tetsuo #8
  Szerintem meg soha senki nem tudja megszámolni, (talán csak az NSA :)!
  Van több millió olyan oldal ami csak lokális szinten elérhető, amit külföldről nemigen lehet elérni, meg van egy csomó amit el lehetne érni, viszont a keresőkben nincsenek benn.
  De igazából engem az idegesít, h a japánok rohadtul leszarják az angol nyelvet.. :)
 • pepe003 #7
  108 millióból, 2 az enyém
 • Cat #6
  sgn van kb. csillió weboldal (minden cikk minden oldala, plusz az azokhoz tartozó forumoldalak, plusz a százezres forumtopicok a maguk százas nagyságrendű oldalszámával), de szerintem ezt az egészet egy darabnak számolják, nem csilliónak.
 • neoG #5
  ezt énis kipróbáltam:14 640 000 000.De mi van azokkal az oldalakkal, amikben nincs "A"?mondjuk az illen csingicsungi nyelvű oldalak?
 • Gerygrey #4
  2002-2003 körül vajon mi volt az a hullámvölgy?

  Egyébként Gugliba beírtam egy A betűt, gondolom abból minden weboldalon van. 13 580 000 000 vagyis tizenhárommilliárd oldalat talált... Ami egy picivel több mint a 108 milla, nem?
 • K Ace #3
  ja és 8 havonta összesítenek. :D