SG.hu

Linux felügyeleti eszköz az Oracle-től

Az Oracle bemutatta Management Pack for Linux nevű szoftvercsomagját, amely a vállalat Unbreakable Linux ("Törhetetlen Linux") programjának résztvevői számára kínál átfogó vállalati felügyeleti megoldást.

Az Oracle Enterprise Manager 10g felügyeleti megoldására épülő kiegészítés szerveréletciklus-kezelést biztosít a Linuxhoz, és ezzel jelentősen csökkenti a Linux-környezetek összetettségét és felügyeleti költségeit. "Az Oracle most a piac legátfogóbb Linux-felügyeleti megoldását kínálja a felhasználók számára mindenféle többletköltség nélkül" - mondta Wim Coekaerts, az Oracle Linux-fejlesztési üzletágának alelnöke a bejelentés kapcsán.

Az Oracle által 2006 októberében útjára indított Unbreakable Linux program a Linux-rendszerekhez kínál nemzetközi támogatást minden más Linux-támogatási megoldásnál alacsonyabb áron. Az Oracle Management Pack for Linux felügyeleti csomaggal a rendszergazdák az adott alkalmazáskörnyezettől függetlenül vagy annak összefüggésében végezhetik el a Linux-kiszolgálók jogosultságkezelését, működésfigyelését és adminisztrációját, illetve a hibajavítások telepítését.

Mindemellett más Linux-felügyeleti megoldásokkal szemben - amelyekhez többféle szoftvereszközt kell megvásárolni és integrálni - az Oracle Unbreakable Linux segítségével az ügyfelek egyetlen integrált megoldás keretében felügyelhetik Linux-szervereiket az azokon futó alkalmazásokkal és adatbázisokkal együtt. Az integrált funkciók lehetővé teszik, hogy a felhasználók teljes körű és valós idejű adatokkal rendelkezzenek a Linux-környezetekről, ami jóval hatékonyabbá teszi az üzemeltetést, miközben csökkenti az állásidőt és az azzal járó költségeket.

Az Oracle Management Pack for Linux az Oracle Enterprise Manager 10g magasabb szintű áttekintést nyújtó alkalmazásfelügyeleti funkcióit egészíti ki, illetve egyben azokra is támaszkodik. A Systems funkcióval a Linux-szerverek egyetlen, a felügyelet szempontjából jól elkülönülő csoporttá szervezhetők az egyéb alkalmazásszerver-komponensekkel együtt. Ezáltal megvalósítható az átfogó teljesítmény- és állapotkövetés, kiegészítve a mögöttes okok elemzésével az alkalmazások szolgáltatási szintjén. Ezekkel a funkciókban gazdag Linux-felügyeleti eszközökkel és az Oracle Enterprise Manager 10g termékcsaláddal megvalósítható a professzionális vállalati szintű szolgáltatásiszint-felügyelet, az automatikus változás- és konfigurációkezelés, valamint az átfogó rendszer- és alkalmazásteljesítmény-optimalizálás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!