MTI

Természetvédelmi informatikai rendszert épít az Albacomp

Természetvédelmi informatikai rendszert épít mintegy 176 millió forintért az Albacomp.

A vállalat a magyar természetvédelmi informatikai rendszer fejlesztése című nyílt közbeszerzési eljárás nyerteseként megkezdte a nemzeti parkok hatékonyabb munkáját szolgáló Természetvédelmi Információs Rendszer kialakítását is. A vállalat közlése szerint a projekt keretében elvégzi a természet- és tájvédelmi tervek készítéséhez szükséges adatokat biztosító informatikai rendszer tervezését, fejlesztését, a rendszer webes felületének kialakítását, valamint a rendszer használatához szükséges oktatást mintegy 200-220 felhasználó számára.

Az adatgyűjtő és szolgáltató rendszer a természetvédelem területi szerveinek helyi hálózatait fogja majd olyan egységbe, amely megfelel az Európai Unió elvárásainak is. Az információs rendszer segíti a természeti értékek nyilvántartását, a stratégia tervezést, a Natura 2000 területek állapotának nyomon követését, a kutatásokat, a védetté nyilvánítási folyamatokat, a kárelhárítást és az oktatást. A rendszer hivatott biztosítani a természetvédelmi döntések szakmai megalapozását, az ország természeti állapotának jellemzését, az EU csatlakozással járó természetvédelmi irányelvek előírásainak teljesítését.

A 2007 szeptemberében záruló projekt keretében a cég kiépíti a Természetvédelmi Törzsadat Alapnyilvántartó Rendszert is, amely többek között tartalmazza a magyarországi nemzeti parkokra, tájvédelmi körzetekre, természetvédelmi területekre és természeti emlékekre vonatkozó összes információt, így például az ingatlan-nyilvántartási, erdészeti, vagyongazdálkodási, biotikai és számos más adatot. Az új rendszerben az adatokkal való hatékony munkát egy vezetői döntés-előkészítő modul segíti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!