SG.hu

CES: Megjelent a Nokia N93i

A Nokia bemutatta a Nokia N93i készüléket, amely egy kompakt digitális videokamera és egy multimédiás számítógép is egyben.

"Úgy véljük, hogy a Nokia N93i készülékkel és a hozzá hasonló berendezésekkel a mobiltelefonos fényképezéshez hasonlóan a videózás elterjedhet a piacon" - mondta el Satu Ehrnrooth, a Nokia Multimedia üzletágának Nseries Cameras Category részlegének vezetője. "A vékony és gyönyörű Nokia N93i ideális videofelvételek készítéséhez, mivel a készülék egy olyan hálózatra kapcsolt digitális videokamera, amely mindig a felhasználó keze ügyében van. Ráadásul a videofelvételeket azonnal, eredeti méretben és közvetlenül a készülékről feltölthetjük egy internetes blogba vagy a videós közösségi oldalakra. A Nokia N93i segítségével az élmények megosztása pont olyan egyszerű, mint azok rögzítése és megtekintése."


A másodpercenként 30, MPEG-4 VGA formátumú képkockát rögzítő videokamerának, a sztereó hangfelvételnek és a digitális stabilizátornak köszönhetően a Nokia N93i-vel DVD-minőségű videofelvételeket készíthetünk. A készülék emellett 3,2 megapixeles (2048 x 1536 képpont), Carl Zeiss lencsével, háromszoros digitális zoommal és autofókusszal felszerelt, illetve közelkép üzemmódot tartalmazó fényképezőgéppel is rendelkezik. A telefon normál értékesítési csomagjában található 1 GB-os miniSD-kártyán akár 45 percnyi DVD-minőségű videofelvétel vagy 1250 kiváló minőségű fénykép is elfér.

A készülék fémborítású billentyűzettel és tükröződő külső borítással rendelkezik. 2,4 hüvelykes fő kijelzőjén 16 millió színárnyalat jelenik meg, látószöge pedig 160 fokos. A joystickkel könnyedén kezelhetjük a videokamerát, a fényképezéshez, a fényképezési üzemmód beállításához, a vaku gyors és egyszerű kezeléséhez pedig külön fotósgombok állnak rendelkezésünkre.

A WLAN, 3G (WCDMA 2100 MHz), EDGE és GSM (900/1800/1900 MHz) hálózaton működő mobil szélessávú hozzáférést biztosít a böngészéshez, a tartalmak feltöltéséhez, illetve e-mailek küldéséhez és fogadásához, így használat közben sem szakad meg a kapcsolat. Szórakozásunkról az MP3 lejátszó, podcastok, sztereó FM rádió vagy a mobiltévén élvezhető streaminggel letöltött videofelvételek gondoskodnak.

A Symbian operációs rendszeren futó S60 3rd Edition szoftveren alapuló eszköz értékesítése várhatóan 2007 első negyedévében indul, a készülék támogatások nélküli ára pedig 600 euro körül mozog majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Picizöldfül #3
    jah..énis elfogadnám aztán szépen mehetne jó pénzért más zsebébe,aztán azon vennék magamnak egy "egyszerűbb" telcsit,mondjuk egy w800-at aztán a többit meg elbulizom:DDD
  • ThomasTheKoRner #2
    én is..aztán adnám is el a faszba....
  • kuci06 #1
    Egy ilyet elfogadnék
    (vagy egy n95-öt)