SG.hu

Meleghonlap indult az elfogadásért

A melegség elfogadásáért a Szimpozion Egyesület "Bújj elő!" szlogennel kampányt indít. Szeretnék elérni, hogy a társadalom egyenlő értékű tagjainak tekintse a melegeket.

A www.melegvagyok.hu internetes oldalt azért hozták létre, hogy nagyobb arányban bújjanak elő a társadalomból a melegek, bizonyítva, hogy ők a közösség azonos értékű tagjai.

Közlelményük szerint örömmel észlelik, hogy a lakosság egyre elfogadóbb a kisebbségekkel. Minden ember valamilyen szempontból kisebbséghez tartozik, csak más-más szempontból (sporthorgászok, bélyeggyűjtők, egyedülállók, balkezesek stb.). A liberális hozzáállás tette lehetővé, hogy egyre többen hangsúlyozzák a kisebbséghez való tartozásukat, és kiállnak jogaikért. "Egyeseknek talán úgy tűnik, hogy a korábbi évekhez képest több a meleg Magyarországon, pedig pusztán arról van szó, hogy többen merik felvállalni a másságukat, és a média is többet foglalkozik a témával." - fogalmaznak

Az Európai Unió határozata alapján 2007 az Esélyegyenlőség éve lesz. Ennek keretében a Szimpozion Egyesület három másik meleg egyesülettel együttműködve - a tíz éve a melegek jogaiért küzdő Háttér Társasággal, a Labrisz Leszbikus Egyesülettel és a Lambda Budapest Meleg Baráti Társasággal - új projektet indít útjára.

Napjainkban a melegek nagy része még titkolózva, másságát, párkapcsolatát rejtve él. Környezetükben, munkahelyükön zárkózottnak, visszahúzódónak ismerik őket, akik nem beszélnek a magánéletükről, kitérnek az élettársukat, barátaikat érintő kérdések elől. Ez a "színészkedés" sok energiát emészt fel, csalódással-szorongással jár. Egyesek depressziósak és pszichológusnál keresnek segítséget; vannak, akik a mértéktelen életmód vagy szenvedélybetegségek - például az alkohol vagy valamilyen tudatmódosító szer - rabjai lesznek, sőt szélsőséges esetben az öngyilkosság felé sodródnak.

A projekt a következő csoportokat célozza meg: egyrészt azokat az embereket, akik többé-kevésbé elfogadónak vagy toleránsnak tartják magukat; másrészt a népesség 5-10%-át kitevő leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű férfiakat és nőket, akik most akarják felvállalni a másságukat valamilyen szinten.

"Célunk, hogy a magyarok többségének toleranciaszintjét növeljük a másság iránt. Tesszük ezt ismeretterjesztő anyagok, információk, vitaestek, az internet és a média útján. Másrészt arra törekszünk, hogy az önmaguk elfogadásával küzdők életét megkönnyítsük, döntésüket segítsük. Célunk, hogy elfogadhassák saját másságukat, és amennyiben úgy döntenek, akkor őszintén vállalhassák irányultságukat, elmondhassák otthoni, munkahelyi környezetüknek, erősödjön identitásuk, és ezáltal megelőzzük, hogy esetleg a társadalom perifériájára szoruljanak, vagy szenvedélybetegségek rabjai legyenek."

"Ezzel szemben nyíltan, emelt fővel élhessenek, őszintén, teljes értékű emberként, társadalmunk hasznos tagjaiként. Érezzék, hogy nincsenek egyedül a problémájukkal, vannak más hasonló helyzetű emberek. Tevékenységünk eredményéül tűzzük ki, hogy rokonaik, barátaik, kollégáik vagy iskolatársaik ne viseltessenek irántuk ellenségesen másságuk miatt. Ezzel a titkolózásra fordított energiák felszabadulhatnak, amit más, a társadalom számára hasznos tevékenységre fordíthatnak."

A közlemény szerint a portálon hiteles forrásból kapnak információt a melegségről mind az érdeklődők, mind az érintettek. Közismert heteroszexuális és meleg személyek és a média támogatását, szimpátiáját kívánják elnyerni; részvételükre számítanak különböző esélyegyenlőségi kampányeseményeken, programokon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kbupdate #9
    "Faludy Györgyöt" sajnos őt már késő, mégha nem is lenne az akkor is..... freddi meg más tészta
  • Cat #8
    "Érdekes, nagyanyámék idejében nem voltak buzik"

    Aha. Ennek azért nézz utána :)

    "Az ilyeneket el kéne gázosítani"
    Ja, pl. Faludy Györgyöt? :) vagy Freddie Mercuryt, a Queen énekesét?

    Gondolkozz már.
  • Penge4 #7
    "sporthorgászok, bélyeggyűjtők, egyedülállók, balkezesek" Azért ezt ne hasonlítsák már ehhez. Jönnek itt ezzel, hogy "betegség". Az anyjuk p*csáját az. Érdekes, nagyanyámék idejében nem voltak buzik, se olyan köcsögök akik az adófizetők pénzén műtették át magukat férfivé/nővé. Az ilyeneket el kéne gázosítani és mindjárt nem lenne túlnépesedés.
  • HappyBoy #6
    egyszer még talán azt is megéljük, hogy majd mi leszünk kisebbségben. :D
    Az oké, hogy valaki buzeráns, de hogy még ezzel fel is akarjon vágni????? Hát hol élünk?
  • kbupdate #5
    "Minden ember valamilyen szempontból kisebbséghez tartozik, csak más-más szempontból (sporthorgászok, bélyeggyűjtők, egyedülállók, balkezesek stb.). " na takarodjanak. Ki nem szarja le, hogy egymást seggbe basszák, de miért kell ezt reklámozni? Inkább húzza meg magát az ilyen abnormális.
  • kbupdate #4
    Na ezek a kisbuzik, miért nem tudják elfogadni, hogy nem fogadják el őket. Jobb ha elfogadják ezt. :D
  • kbupdate #3
    Zéró:)
  • peterx #2
  • izb #1
    Na ez aztán a hír.....
    Tolerancia azé...