MTI

Multimédiás CD és önálló turisztikai honlap Miskolcról

Multimédiás turisztikai CD és hasonló témájú önálló portál készült Miskolcról, ezek elérhetőségét elősegítik majd a megyeszékhelyen található érintőképernyős információs tornyok - jelentette be az informatikai fejlesztéseket Fedor Vilmos, Miskolc alpolgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, a cél az volt, hogy kialakítsanak egy olyan elektronikus információs rendszert, amely segítheti a városba érkező turistákat a tájékozódásban, az információszerzésben. "Ez a kezdeményezés egyedüli az országban" - tette hozzá.

Beszámolt arról is, hogy a turisztikai honlap elkészítésekor fontos szempont volt, hogy a mai látnivalók mellett a történelmi értékek, a múlt szerepe is megjelenjen, helyet kapjon a kultúra, hiszen "Miskolc egyik mottója szerint éppen ez az, ami várost épít". Közhasznú információk, mint a menetrend, a meteorológiai előrejelzés, az üzemanyagárak, árfolyamok, vagy útvonaltervező is segíti az utazókat. A multimédiás CD épp ezen információkat foglalja össze, tízezer példányban készül és minden jelentős szálloda megkapja majd - tette hozzá.

A város hat pontján található érintőképernyős információs tornyok tartalomfrissítése jelenleg is tart. Vállalkozói együttműködésben valósul meg Miskolc belvárosában - először a Szinva-teraszon, majd a Városház téren és később a Hősök terén - az ingyenes vezeték nélküli szélessávú internet (WiFi) elérését biztosító pontok létrehozása. "Mindezek költsége mindösszesen ötmillió forint, ám korlátlan információáramlást és lehetőséget jelenthet a városnak" - mondta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • akyyy #1
    jaja erről má halottam