MTI

Jelentősen visszaesett a Sony eredménye

A világ második számú szórakoztatóelektronikai gyártója, a japán Sony csütörtökön 1,7 milliárd jenes adózott eredményt jelentett az üzleti éve szeptemberrel zárult második negyedéről, 94,1 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 28,5 milliárdnál.

Üzemi szinten vesztesége volt, 20,8 milliárd jen, az egy évvel korábbi, 74,6 milliárdos üzemi eredmény helyett. A visszaesést elsősorban a noteszszámítógépekbe való, tűzveszélyes tápegységeik visszavonásával indokolták, ennek költségeire 51,2 milliárd jent tartalékoltak a negyedéves elszámolásban. Nagy költséggel járt a Playstation 3 indítására való felkészülés is. Az egy évvel korábbi üzemi eredményt 73,5 milliárd jen elszámolt nyereség gazdagította abból, hogy a vállalati nyugdíjalap egy része átkerült a japán államháztartásba.

A bevétel 1,854 billió jen, 8,3 százalékkal haladta meg az egy évvel azelőtti 1,712 billiót. Ezt 4,3 százalékponttal segítette a jen leértékelődése. Az első üzleti negyedév után egész évre körülbelül 30 százalékkal növelték a vállalati előrejelzést: 130 milliárd jenes adózott eredményre és 8,23 billió jenes forgalomra számítottak. Most megtartották a bevételi előrejelzést, de az adózott eredményre szóló várakozást 80 milliárd jenre csökkentették.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!