MTI

A tavaszinál is népszerűbb volt a választás.hu

Lényegesen többen figyelték a választás.hu portált a vasárnap esti órákban, mint a tavaszi parlamenti választásokat követően, hívta fel a figyelmet az Országos Választási Iroda (OVI) vezetőjének informatikai helyettese hétfői sajtótájékoztatóján.

Az előzetes számításokat messze meghaladó volt az internetes érdeklődés az OVI világhálós oldalán közzétett adatok iránt, mondta Deményné Kertész Krisztina. Az OVI szakembere érzékeltette: az egyébként nagy érdeklődéssel kísért parlamenti választáson tapasztalt érdeklődés négy és félszeresét mérték. Közölte, a legnagyobb csúcsterhelés időszakában másodpercenként 400-500 megabites hálózati terhelést tapasztaltak, ám az érdeklődőknek ezt a rohamát is zökkenőmentesen ki tudták szolgálni.

Az informatikai rendszer működése 100 százalékos volt, semmilyen eredményes illetéktelen beavatkozásra nem került sor, hangoztatta a szakember. Utalt arra, hogy az este 7 órakor elindított szavazatösszesítő üzemmódban az informatikai rendszer az ország összes okmányirodájából, valamint az 1800-nál is több kistelepülésen elhelyezett számítógépről kapott folyamatosan adatokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!