MTI

Cenzúramentes olimpiát ígér Kína

A 2008-as pekingi olimpiáról tudósító külföldi újságírók szabadon mozoghatnak, zavartalanul utazgathatnak Kínában, cenzúramentes, szabad hozzáférésük lesz az internethez.

Az ígéretek a szervezőbizottság, a BOCOG részéről hangzottak el szerdán, a kínai fővárosban rendezett nemzetközi sajtóösszejövetelen. "Nem fogjuk korlátozni a külföldi újságírók utazását az országban. Aki vízumot kapott, bárhová elmehet" - jelentette ki Szun Vej-csia (Sun Weijia), a BOCOG médiarészlegének irányítója.

Ami a tudósítók elhelyezését illeti, a pekingi ötkarikás játékok fő sajtóközpontja minden idők legnagyobbika lesz: 60 ezer négyzetméteres területen, egy hatalmas teremben az írott sajtó egyidejűleg 5600 képviselője dolgozhat, saját külön munkaasztalon, szabad internetkapcsolattal. A központ hivatalosan pontosan egy hónappal a játékok kezdete előtt, 2008. július 8-án nyit. Az újságírókat két médiafalu várja, az egyik akár már most tudná fogadni a külföldi vendégeket.

A hírügynökségi beszámolók szerint a világsajtó több mint 300 képviselőjének mostani vizitjén is meggyőződhettek arról, hogy Kínában teljes lendülettel zajlanak a munkálatok az olimpiai objektumokon, amelyeket a házigazdák kivétel nélkül át akarnak adni legkésőbb 2007 végéig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HJPOWER #1
    Kína ettől függetlenül, még mindig bekaphatja!