MTI

Környezetvédelmi és informatikai kiállítás Nagykanizsán

Közel 9 ezer négyzetméternyi területen, 83 hazai és külföldi cég részvételével háromnapos környezetvédelmi és informatikai szakkiállítás és vásár nyílt Nagykanizsán.

"Egy ország gazdasága attól is modern, hogy benne együtt van jelen az informatika és a környezetvédelem" - hangsúlyozta a kiállítást megnyitva Kovács Kálmán, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) államtitkára. "Ezt méltóképpen tükrözi a kanizsai szakvásár, annál is inkább, mert az szakmai és tudományos eszmecserével is párosul" - tette hozzá a KVM vezető szakembere.

Litter Nándor polgármester elmondta: ez az évente ismétlődő informatikai és környezetvédelmi seregszemle szorosan összefügg Nagykanizsa azon törekvésével, hogy a közeli jövőben "a megújuló energiák mintavárosává váljon". A 83 kiállító - köztük 5 külföldi és több vegyes vállalat - főként különböző hulladékkezelési, a nap-, szél- és bioenergiát hasznosító technológiákat, házi fűtésrendszereket, valamint természetes anyagú építőipari és lakberendezési árukat mutat be. Külön részlegben kaptak helyet az információ-tároló- hordozó és kommunikációs eszközök legújabb generációi.

Már a nyitónapon több ezren keresték fel a vasárnap záruló kanizsai szakkiállítást, amely - az idén először - ingyenesen látogatható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!