MTI

Letartóztatták a Sportingbet elnökét

Az amerikai hatóságok immár a második internetes játékokat szervező társaság vezetőjét vették őrizetbe, tovább erősítve azokat a félelmeket, amelyek már eddig is jelentős árfolyamesést idéztek elő az érintett cégek körében, 1,5 milliárd dollárral csökkentve az ágazat piaci értékét.

Most a Sportingbet Plc on-line fogadó iroda elnökét, Peter Dickset tartóztatták le, ami az évi 12 milliárd dolláros forgalmú ágazatban átfogó visszaesést indított el: a piacvezető PartyGaming 19 százalékot, a 888 Holdings Plc 18 százalékot, a Playtech 17 százalékot vesztett. Zuhant az osztrák bwin.com Interactive Entertainment árfolyama is. A Sportingbet részvényének kereskedését a helyzet tisztázásáig felfüggesztették.

Az elemzők emlékeztettek arra, hogy a helyzet kísértetiesen emlékeztet a BETonSPORTS vezérigazgatójának, David Carruthersnek júliusi őrizetbe vételére. Mindkét vezetőt zsarolással vádolták, Carrutherst azóta felmentették, ám a Costa Rica-i cég beszüntette amerikai működését.

A hírek elhomályosítják a PartyGaming kiváló eredményeinek hírét: a cég profitja az idei esztendő első félévében 47 százalékkal, 380 millió dollárra nőtt, miközben csökkentette függését az amerikai piactól; bevételének már csak 77 százaléka származott az Egyesült Államokból, szemben a tavalyi 86 százalékkal. A "menekülés" egyik fontos kiváltó oka egyes amerikai politikusoknak az internetes játékok betiltását kezdeményező akciója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • oszi1113 #1
    hm, ez érdekes. valamit nem értek! miért van az, hogy ha valaki, valami újjat kitalál, és mondjuk az internethez van kötve, akkor a politikusok hirtelen el kezdenek akadákoskodni! lehet, hogy most az van, hogy egy bizonyos lobby kör, mondjuk akik érdekeltek las vegasban, illetve egy két casinoban, azok attól félnek, hogy nekik leáldozó félben van a csillaguk!
    hihetetlen, hogy míg egyik oldalon a piac szabadságot hírdetik a politikusok, illetve maga a politika, ugyanakkor, ha valakinek beleköpnek a levesébe, és az kellően motiv$lja őket, akkor hirtelene a piac védelmezőinek, és a szabad kereskedelemnek az útjába állnak!
    ez ismételten egy pofon a demokráciának, vagy annak amit mi annak nevezünk!
    p$nz besz$l, kutyaszar táncol!