MTI

Milliárdos forgalommal zárt a berlini IFA

A berlini IFA elektronikai vásár rendezői és kiállítói pozitív mérleggel zárták az évente megrendezésre kerülő szórakoztató elektronikai seregszemlét.

Az előzetes adatok szerint a vásáron megkötött szerződések összértéke lényegesen meghaladja a 2,5 milliárd eurót. Az öt nyilvános napon összesen 225 ezren látogatták vásárt, ami tíz százalékkal marad el a tavalyitól. A külföldi szakmai látogatók részaránya azonban 25 százalékról 35 százalékra emelkedett.

A korábbi kétévenkénti megrendezésről az évente történő megrendezésre való meglehetősen kockázatos átállás teljes sikerrel zárult. A tavalyi vásár 2,5 milliárd eurós megrendelési összértékkel zárt, amit az idén sikerült túllépni. A szórakoztató elektronikai profil erősítését szorgalmazó koncepció megerősítést nyert. A jövő évi IFA megrendezéséről a kiállítókkal folytatott első tárgyalások egyértelműen bizakodásra adnak okot.

Az IFA vásáron 32 ország képviseletében részt vett 1049 kiállító több mint 10 ezer karácsonyi szezonra szánt újdonságot mutatott be. Az érdeklődés középpontjában a nagyfelbontású laptévék és a nagyfelbontású DVD szabványok, a HD-DVD és a Blu-ray európai bevezetése állt. Emellett tömegfogyasztásra szánt személyi számítógépek, mobiltelefonok és fényképezőgépek is kiállításra kerültek. Néhány ázsiai gyártó azonban, közöttük is elsősorban a Sony első alkalommal maradt távol a vásártól. A kiállítási csarnokokat nélkülük is teljes egészében kibérelték.

A következő IFA 2007-ben augusztus 31. és szeptember 5. között kerül megrendezésre

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!