MTI

Mobiltelefonálás a Ryanair gépein

A Ryanair diszkont légitársaság megállapodást kötött az OnAir kommunikációs társasággal - az Airbus repülőgépgyártó és az információs technológiai rendszereket szállító a ITA közös vállalatával - a légi utazás közben történő mobiltelefon szolgáltatás beindításáról.

A légitársaság repülőgépeit olyan technológiával szerelnék fel, amely lehetővé tenné az utasok számára mobiltelefonjaik használatát a fedélzeten. A Ryanair 2007 közepétől teljes Boeing 737-es flottáját felszelné a szükséges berendezésekkel A fedélzeti mobiltelefonálás földi hálózatát a Monaco Telecom biztosítja majd.

"A Ryanair utasai hívásokat bonyolíthatnak, szöveges üzeneteket és e-maileket válthatnak mobiltelefonjaik, valamint BlackBerry és Treo e-mailezésre is használatos palmtopjaik használatával" - jelentette be Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója. "A kapcsolat költsége a nemzetközi roaming tarifákhoz lesz hasonlatos" - tette hozzá, kiemelve, hogy néhány éven belül várják e beruházásuk nyereségét, ám hozzátéve, hogy a költségek csökkentése érdekében támogatókat is keresnek.

A szolgáltatás, amely 3 ezer méteres magasság felett működik majd, segíthet bevezetni a fedélzeti játékokat is. Az illetékes hatóság (Conference of Postal and Telecommunications Administrations) engedélye várhatóan novemberben érkezik majd meg. Az első légitársaság, amely 2007 februárjában kísérleti jelleggel bevezeti e szolgáltatást, az Air France-KLM lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!