Berta Sándor

Samsung mobiltelefon lopásgátlóval

Az SGH-E380-as modellt kifejezetten a fiatalok számára fejlesztette ki és dobta piacra a dél-koreai vállalat. A mobiltelefon-lopások megakadályozására egy újfajta elektronikus védelmet is beépítettek a készülékbe.

A Samsung SGH-E380 igazi különlegessége új védelmi megoldásában rejlik, mely lehetővé teszi, hogy amennyiben ellopják a mobiltelefont automatikusan bekapcsoljon az úgynevezett Mobile Tracker funkció. Ez azt jelenti, hogy abban a pillanatban ahogy az illető kiveszi az előző SIM-kártyát a készülékből és beteszi a sajátját, a mobiltelefon SMS-ben automatikusan elküldi az új SIM-kártya adatait és a telefonszámot egy korábban tetszőlegesen megadható számra, ami bárkié (rokon, ismerős, kolléga) lehet. Az SMS beérkezését követően, azonnal felhívhatóvá válik a tolvaj, de akár a rendőrségre is bejelenthető a lopás és így a nyomozók képesek pontosan nyomon követni a készülék útját.

Az új modell ezen funkcióját leszámítva szinte átlagosnak mondható. A beépített 1,3 megapixeles digitális kamerával az egyes felvételeken kívűl sorozatképeket vagy videókat is készíthetünk, és legfeljebb négyszeres digitális nagyítást használhatunk. Ugyan a videók időtartama elméletben akár egy óra is lehet, ami főleg annak függvényében meglehetősen soknak mondható, hogy a készülékben 40 megabájt beépített memória van és ez a tárolókapacitás nem bővíthető.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az 1,9 colos TFT-kijelző 176 x 220 pixeles maximális felbontásra és legfeljebb 65 536 szín megjelenítésére képes, míg az 1 colos CSTN színes képernyő maximális felbontása 96 x 96 képpont. Utóbbin különböző információkat, de többnyire a pontos időt jeleníthetjük meg. A beépített zenelejátszó támogatja az MP3, az AMR, az AAC és az AAC+ formátumú fájlokat. Érdekes az is, hogy kikapcsolható a telefonfunkció, így az eszköz csak és kizárólag hordozható zenelejátszóként működik.

A 93x46x17 mm méretű, 75 gramm súlyú modellből nem hiányzik a Bluetooth- és az 1.1-es szabványú USB-port sem és egyaránt használható 900, 1800 és 1900 MHz-es GSM-hálózatokban is. A Samsung SGH-E380 maximális készenléti ideje 13,5 nap, míg a beszélgetési idő legfeljebb 6 óra lehet. Az új modell bevezető ára 269 euró.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • metaljesus #34
    persze hogy kikapcsolhaja; miután már elment az sms. a szakik meg eddig is mindent meg tudtak oldani úgyhogy ez sem lehet nekik nagy kunszt.
  • GoKu x #33
    ez nem is rossz ötlet. de ha véletlen nem ad jutalmat akkor sincs semmi, mert avval az 1-2 ezerrel mmár nem leszek gazdagabb.
  • cateran #32
    De ha kikapcsolhato konnyen,akkor semmi ertelme....akkor barki kikapcsolhatja,az is aki ellopta!Vagy elviszi szakihoz,aki kikapcsolja neki....
  • metaljesus #31
    akkor az új kártya küld egy sms-t, aztán kikapcsolod rajta a funkciót sztem.
  • Hegyikecske #30
    télleg átlagosnak tűnik, viszont mivan ha olyan kártyát tesznek bele amin nincs pénz ?:D máris bukó az sms-szolgáltatás, amíg is szépen kikapcsolja a tolvaj, és utána már olyat is rakhat bele amin van pénz...
  • cateran #29
    En elolvastam a tied,legy szives most te olvasd el az enyemet...hol irtam,hogy a szolgaltatonak koze lenne hozza?
    Azt kerdeztem,hogy ha kartyafuggetlen a telefon es szolgaltatot akarok valtani,akkor mi van? Ertelemszeruen valtozik a sim kartya is!
    Amugy:
    Ebben csak az az erdekes,hogy a telefon es a kartya altalaban kulon van,max akkor kerul ossze,ha megveszed oket!
    Vagyis nem lehet alapbol kartyahoz kodolva (illetve lehet,csak marhasag figyelembe veve,hogy hany szolgaltato van szerte a vilagon),esetleg a boltban allithatjak be,de megis hogyan?
    Amugy sehol sem latom ezt az extra funkciot megemlitve a telefon adatainal.....marmint mas weboldalakon..:S
  • cSuwwi #28
    az "okos" amcsikból kiindulva, sztem a saját számukat fogják beírni, és ha ellopják a telefont a kártyával együtt, hát... várhatnak arra az smsre
  • Szeszmester #27
    "...Mobile Tracker funkció. Ez azt jelenti, hogy..." Teccikérteni?

    A szolgáltatónak semmi köze, olvasd el az előző hszem. Ha változik a kártya, ami benne van, akkor küld. Ennyi.
  • metaljesus #26
    Coni, rolika: nem a telefont mérik be akármilyen rádiós módszerrel, hanem tudják hogy ki rakta bele a sim kártyáját. a telefontársaságok adatbázisához pedig nem kell "komoly" engedély a hatóságoknak. a gáz akkor van, ha a kártya lemerült; nem az eredeti tulajnál van már; esetleg a telefont adták el lopás után.
  • cateran #25
    No es kartyafuggetlen telefonnal, ha szolgaltatot valtok?
    "hogy amennyiben ellopják a mobiltelefont automatikusan bekapcsoljon az úgynevezett Mobile Tracker funkció."
    Nyelvtanbol hanyas vagy?ja bocs:D