SG.hu

A BT megvásárolta a Lengyel Telexis-t

A BT és a Fiat csoport ma bejelentette, hogy a BT megvásárolta a Fiat lengyel telekommunikációs üzletágát, a Telexis Polska-t.

A Telexis nemcsak a Fiat Csoportnak, hanem más ügyfeleknek is nyújt szolgáltatásokat. A tranzakció a Fiat olasz telekommunikációs leányvállalata, az Atlanet 2006. februárban történt felvásárlása után jött létre. A Fiat részére nyújtott kommunikációs szolgáltatásra létrejött öt évre szóló, 450 millió euró értékű szerződés fontos mérföldkő a BT nemzetközi szerződései terén.

Oliver Campenon, a BT EMEA, elnök mondta: "Nagyon örülök, hogy a Fiat csoport bővíti azon kiemelkedő vállalatok listáját, akiknek szolgáltatást nyújtunk Kelet Európában. A Telexis lengyelországi felvásárlása nagyon fontos mérföldkő a Fiat-tal meglévő nemzetközi szerződésünkben és erősíti azt az egyedülálló stratégiánkat, amely egyesíti helyi és nemzetközi hálózati IT képességeinket. Az akvizíció növeli lengyelországi beruházásainkat és lendületünket, tovább bizonyítja folyamatos sikereinket a világszerte vezető multinacionális vállalatokkal kötött globális szerződésekben." A Telexis felvásárlása a Fiat-tól tovább erősíti a BT pozícióját a közép- és kelet-európai piacokon, megszilárdítva ezzel helyi kapcsolatait a Fiat-tal. A felvásárlás kiemelkedő szakértelmet és száznál több ügyfelet hoz, akik közül sokan vannak kapcsolatban a Fiat-tal az ellátási lánc révén.

2005. december 31. végére a Telexis árbevétele elérte a közel 3 millió eurót, az üzletág 27 főt foglalkoztat. A BT körülbelül 1,2 millió eurót fizet készpénzben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!