MTI

Digitális térkép készült Somogyról

Elkészült Somogy megye digitális térképe. A megyei földhivatalban már ezt a számítógépes adatbázist használják a papíralapú térképek helyett. Ezentúl a tulajdoni lapok is ennek alapján készülnek.

A több mint két évig tartó munka során több mint 58 ezer hektárra kiterjedően, csaknem 245 ezer földrészletet dolgoztak fel, 15 kisközség esetében pedig digitális technológiával a teljes terület helyszíni felmérését is el kellett végezni. Ez utóbbira azért volt szükség, mivel az ezekről készült több mint száz éves térképek már alkalmatlanok voltak az átalakításra. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából digitális másolat készült Somogy minden kül- és belterülete, valamint a zártkertek papírtérképéről, így ez utóbbiakat folyamatosan kivonják a forgalomból. Somogy az országban a negyedik megye, amely rendelkezik digitális térképpel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • fflx #5
  te figyu, es a helyrajzi szamok is rajta vannak?
 • kerob #4
  áá, tévedtem, domborzati térkép is van!
 • kerob #3
  Nem tudom, ez miért akkora szám! Én már hónapok óta használok egy európai útvonalkeresőt(ViaMichelin), ez egy igen részletes autóstérkép, ráadásul intelligens, nem mint a papír alapú. Igaz, a domborzatok nincsenek rajta.

  Muttley00: szerintem a pénz, és a hajlandóság is hiányzik.
 • muttley00 #2
  erről általában a létszámhiány tehet
 • concrete #1
  A digitális térkép elkészülte nem akkora csoda, max felkapható hír. Régóta csinálják, az egész országra. Inkább az az érdekes hogy a földhivatalok egyes esetekben 70-80 éves lemaradásban vannak.