MTI

A TvNetWork a tőzsde küszöbén

Újabb távközlési céggel gyarapodhat a Budapesti Értéktőzsde, miután a tőkepiaci felügyelet engedélyezte a TvNetWork Telekommunikációs Szolgáltató Zrt. A sorozatú részvényeinek tőzsdei bevezetéséhez készített tájékoztató közzétételét.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSzÁF) határozata a Magyar Tőkepiac keddi számában jelent meg. Nemes Attila a társaság gazdasági igazgatója elmondta, hogy a magyar magánszemélyek és társaságok birtokában lévő 1,5 milliárd forint jegyzett tőkéjű TvNetWork névértéken 1,3 milliárd forintnyi A sorozatú részvényének tőzsdei bevezetését készítették elő. A tájékoztatót hamarosan közzéteszik. Bár korábban névértéken 400 millió forint értékű kibocsátást is tervezett a cég, azt a tőzsdei bevezetés után, de várhatóan még az év vége előtt valósítják meg.

Az internet-, kábeltévé- és telefonszolgáltató cég tavaly 1,455 milliárd forint árbevételt ért el, szemben az előző évi 923 millió forinttal. A cégnek közel 45 ezer előfizetője van. Az elmúlt évben 16 millió forint mérleg szerinti nyereséget könyvelt el a társaság. Egy korábbi pénzügyi veszteség leírása miatt csökkent az előző évi 121 millió forintról a profit - magyarázta a gazdasági igazgató. Hozzátette: az éles versenyben a 400 millió forintot kitevő kamat és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) szinten maradt.

A TvNetWork a tőzsdei bevezetés finanszírozásához mintegy 20 millió forint támogatást nyert el a kormány 100 lépés programjának keretében a tőzsdei bevezetések támogatására rendelkezésre álló 100 millió forintból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HuAn82 #4
    Hogy rohadnának meg!
  • Komolytalan #3
    Nem mintha a 20/100 mila nagy összeg volna, csak ugye az elv, hogy a szívbetegek dögöljenek meg, nem támogatjuk a gyógyszerüket, egy nyereséges cég meg hadd kapjon már 1 kis plusz zsetont egy sima üzleti tranzakciójához.
  • Vorpal #2
    Na gondolták - mennyen má a rokon is a tőzsdére,)
  • Ronny #1
    " A TvNetWork a tőzsdei bevezetés finanszírozásához mintegy 20 millió forint támogatást nyert el a kormány 100 lépés programjának keretében a tőzsdei bevezetések támogatására rendelkezésre álló 100 millió forintból."

    Hát ezen beszartam. Imádom ezt az országot:)