SG.hu

IBM-Oracle kompetenciaközpont Budapesten

Az IBM Magyarország és az Oracle Hungary első közös közép-európai kompetenciaközpontját nyitotta meg Budapesten az Infoparkban, ahol Oracle alkalmazások, valamint IBM hardverek és szoftverek tesztelésére nyílik lehetőség.

A közös kompetenciaközpont hardvereszközeit (System p, System i, System x szerverek, tárolórendszerek, archiválóeszközök), valamint bizonyos szoftvereket (WebSphere) az IBM Magyarország biztosítja, míg az Oracle Hungary teljes alkalmazásportfolióját (Oracle E-Business Suite, PeopleSoft Enterprise, JD Edwards EnterpriseOne, JD Edwards World) felölelő szoftverlicencekkel járul hozzá a központ működéséhez. A szakértői gárdát a két cég közösen adja. Az ingyenesen elérhető szolgáltatások között szerepel az Oracle alkalmazások IBM hardverkörnyezetre való hangolása, valamint Oracle alkalmazások és IBM köztesszoftverek összekapcsolása is.

A hardver- és szoftverkörnyezet összértéke meghaladja a 3 millió dollárt. A központban koncentrálódó szaktudás és nemzetközi szabványoknak megfelelő technológia megkönnyíti a tapasztalatcserét és a megoldások tesztelését. A központ jelentősen hozzájárul a hazai informatika minőségének emeléséhez, és lehetővé teszi, hogy az ügyfelek a pénzügyi lehetőségeiket meghaladó környezetben dolgozzanak. A központ a világ legjobb IBM által készített fejlesztőkörnyezetét és az Oracle alkalmazásait tartalmazza.

2005 novemberében a két cég közös értékesítési stratégiát dolgozott ki a hazai piaci igényeknek megfelelően, amelynek keretében a kis- és középvállalatok számára kínálja az Oracle JD Edwards EnterpriseOne vállalatirányítási rendszert az IBM System i5 520-as és 550-es szerverein. Ezen felül az Oracle elkötelezte magát amellett, hogy továbbra is támogatni fogja a nemrég megvásárolt PeopleSoft és JP Edwards ERP termékcsaládot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!