MTI

Átszervez a Telekom Austria

A Telekom Austria felügyelő bizottsága áldását adta a társaság átszervezésére holding struktúra alá.

A holding alatt száz százalékos tulajdonú leányvállalatként részvénytársasági formában működik majd tovább a mobil és a vezetékes üzletág - közölte Boris Nemsic a vezérigazgató az APA hírügynökséggel. Az új struktúra szervezeti kialakítását az elkövetkező hónapokban végzik el, ezt társasági jogi értelemben a 2007-es részvényesi közgyűlésen 2006 december végi visszamenőleges hatállyal fogadják el.

A holding nemzetközi üzletfejlesztéssel, befektetői kapcsolatokkal, külső kommunikációval, társasági- és tőkepiaci joggal, könyvvizsgálattal, stratégiai controllinggal, számítástechnikával és pénzügyi feladatokkal foglalkozik majd. A holdingként bejegyzésre kerülő Telekom Austria Gruppe vezetését Nemsic mellett Rudolf Fischer vezérigazgató helyettes és Stefano Colombo, a TA pénzügyi igazgatója látja majd el. Az újonnan megalakuló vezetékes Festnetz AG igazgatója Rudolf Fischer lesz.

A Mobilkom Austria előreláthatólag július utolsó hetében teszi meg kötelező ajánlatát a szerb Mobi 63 mobil szolgáltatóra. A legalább 800 eurós tenderen még indul a Tele2, a Telia Sonera, a France Telecom, az Orascom Telekom, a Deutsche Telekom, az Emirates Telecommunications Corporation, az OJSI és a Telenor is. Boszniában a Telekom Austria a Telekom Srpske megvásárlása iránt érdeklődik, amelynek privatizálásáról hamarosan dönt a Banja Luka-i parlament.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!