Berta Sándor

Biztonsági adatok szivárogtak ki egy japán hőerőműből

Kínos eset zavarta meg egy japán erőmű életét. Kiderült ugyanis, hogy számos bizalmas információ jutott ki az internetre.

Az erőművek világszerte az egyik legfontosabb objektumoknak számítanak és általában kiemelten kezelik a biztonsági kérdéseket. A Felkelő Nap országában azonban mégis porszem került a jól működő gépezetbe. Az Owase városában található hőerőmű biztonsági rendszerével kapcsolatos információk egy vírussal megfertőzött számítógépről, a Share japán fájlcserélő szoftver segítségével jutottak ki a világhálóra.

A kiszivárgott információkból pontosan kiderül például, hogy hol helyezkednek el az egyes részegységek, erőműblokkok, az ellenőrző és kapcsolótermek. Ezenkívül szintén elérhetővé vált egy lista, ami a biztonsági személyzet tagjainak neveit, címeit, elérhetőségeit tartalmazza, illetve van egy belső útmutató is arról, hogy miként járnak el a biztonsági őrök a hívatlan látogatókkal és betolakodókkal szemben.

A megfertőzött számítógép az erőmű őrzés-védelmét ellátó cég egyik 40 éves alkalmazottjának a tulajdonában van, aki 2000 óta gyűjtögette a bizalmas adatokat és idén márciusban kezdte el használni a Share fájlcserélő programot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)